Summa summarum Traineeprogrammet 2015-2017

Tid är ett märkligt fenomen. Ibland släpar sig minuterna fram och andra gånger räcker dygnets alla timmar inte till. Vid en tillbakablick blir jag dock alltid förvånad över hur fort tiden har gått och traineeprogrammets 18 månader var inget undantag.

Tid är ett märkligt fenomen. Ibland släpar sig minuterna fram och andra gånger räcker dygnets alla timmar inte till. Vid en tillbakablick blir jag dock alltid förvånad över hur fort tiden har gått och traineeprogrammets 18 månader var inget undantag.

Det var en solig septemberdag för 1,5 år sedan som ett gäng förväntansfulla traineer samlades för första gången i Solna. Nyfikna på varandra och på vad som komma skulle. Med facit i hand vågar jag påstå att alla mina förhoppningar på traineeprogrammet uppfylldes med råge. Alla utom en det vill säga. Frågan Vad vill du bli när du blir stor? förblir obesvarad. Jag sökte traineeprogrammet med förhoppningen att traineetiden skulle visa vägen mot det där perfekta drömjobbet, men icke sa Nicke. Traineetiden har istället öppnat ögonen för hur många otroligt spännande tjänster det finns i byggbranschen. Oändliga möjligheter helt enkelt. Att arbeta tills jag är 70 känns plötsligt nödvändigt för att hinna med allt jag önskar testa.

Några i traineegänget delar nog min upplevelse, medan andra gläds åt att äntligen få börja ”jobba på riktigt” i sina nya roller. För nu är det nämligen över; livet som trainee.

Sista traineeträffen

I början på mars samlades gänget en sista gång som traineer i ett grått och blåsigt Malmö. Under de första två dagarna gick vi en ledarskapskurs tillsammans med ett gäng arbetsledare från Skåne. Värderingar på NCC, feedback, arbetsmotivation och teamets fyra faser stod på schemat och vi traineer kunde konstatera att vi har hunnit snappa upp en hel del om dessa områdena under traineeprogrammets gång.

Sista dagen tog vi tåget till Lund för att ta en närmare titt på Lunds nya tingsrätt som uppförs precis intill centralen. Platschefen Jonas Högberg och projektchefen Alexander Sandstedt berättade om alla speciallösningar och om arkitekturens stora roll i projektet. Kalksandsten, koppar och ask kommer vara genomgående material i byggnaden och personligen tror jag att det kommer bli väldigt tjusigt. Som sig bör fick vi en rundvandring ute på projektet efter genomgången och som självklart avslutades med ett gruppfoto.

Illustrationer: FOJAB Arkitekter

Hungriga begav vi oss tillbaka till Hyllie för lunch på Malmö Arena. Efter ett stärkande mål samlades vi på Malmökontoret eXlent för några avslutande timmars utvärdering och reflektion. Vi fick bland annat rita ett nöjdhets-tids-diagram för traineeprogrammet och sedan presentera för varandra. Kul att få en sammanfattning av var och en, även om vi så klart följt varandra under resans gång.

Och därmed var traineeprogrammet officiellt avslutat. 2015 års traineer kommer vi dock alltid förbli och innan vi skildes åt åkte givetvis kalendrarna fram för att boka in nästa återträff.

Tack!

Stort tack Mia, Sofia, Sanna, Henke, Sofie, Åsa, Jessica, Johanna, Emilia W, Tobbe och Jonas för en oförglömlig traineetid! Och tack Elisabeth för att du stod ut med oss! 🙂

Tack NCC och inte minst alla ni handledare och kollegor som välkomnat och stöttat oss under våra rotationer!

Och slutligen tack för mig!
Varma hälsningar
Emilia

 

18 månader senare: betydligt blekare, men ganska lika ändå!

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Johanna

    17 mars, 2017 10:42

    Jag blir tårögd! Tack för den här tiden Emilia! 😀

  • Johanna

    17 mars, 2017 10:42

    Jag blir tårögd! Tack för den här tiden Emilia! 😀