Trainee i Tollare

Tobias Amsköld, trainee på Infrastructure i Stockholm, avslöjar sitt drömprojekt och berättar om hur livet som trainee på marksidan kan se ut.

Tobias Amsköld, trainee på Infrastructure i Stockholm, avslöjar sitt drömprojekt och berättar om hur livet som trainee på marksidan kan se ut.

 

En vecka har gått sedan jag kom tillbaka till arbetet efter 4 veckors semester, dessutom betald semester vilket jag inte är bortskämd med under studietiden på KTH. Min nuvarande arbetsplats är i Tollare i Nacka där ett helt nytt bostadsområde byggs. Jag jobbar på avdelningen Infrastructure (f.d. Mark) och har varit här i Tollare i fem månader.

Huvudbild

År 2007 godkände Nacka Kommun planerna för bygget och fem år senare togs det första spadtaget. Hela projekt planeras vara färdigt år 2020 med 1100 nya hushåll (varav NCC bygger 900 av dessa), strandpromenader, båtplatser, skolor samt en gångbro till en holme. Projektet involverar folk från NCC Building, Civil Engineering och Infrastructure.

De tre första månaderna var jag arbetsledare och nu sitter jag med projektering. Det är alltid svårt att komma in som ny i ett pågående projekt vilket innebar att det blev en lugn start för mig när jag kom till Tollare. Men ju längre tiden gick desto mer arbetsuppgifter fick jag.

Bild2

Undersöker att tillsynsbrunnen står rakt.

Som arbetsledare var jag involverad i bl.a. tidsplaneringen. Då detta projekt är stort har tillfälliga vägar inom bygget rivits och byggs och jag har då varit med och planerat när detta ska ske. Under min rotation som arbetsledare fick jag även chansen att jobba som yrkesarbetare i tre veckor då vi skulle lägga vatten och avlopp. Att få jobba med yrkesarbetarna var riktigt lärorikt och kul. Dessutom fick jag mycket beröm från yrkesarbetarna och grävmaskinisterna som tyckte att jag skulle omskola mig och bli yrkesarbetare på heltid när traineeprogamet är slut (jag får se hur det blir med det). Några veckor senare skulle nytt VA-material beställas och genom den erfarenhet jag fick från dessa tre veckor var det betydligt lättare att förstå vilka olika delar som behövdes köpas in.

Här i Tollare har produktionen varit i full gång under semestern vilket gjorde att det var väldigt intressant att se skillnaden när jag kom tillbaka. Nedan kan ni se hur bergutlastningen har förändrat byggets utseende under tre månader.

majrespaug

Foto till höger taget i maj, foto till vänster taget i augusti. På bilden syns även en tillfällig väg uppför berget.

Det bästa med traineeprogrammet är jag får prova på många olika arbetsuppgifter. Jag lär mig något nytt varje dag och utvecklas hela tiden. Dessutom är gemenskapen mellan traineerna bra och vi har alltid kul på våra traineeträffar. I princip varje dag så hör jag alltid någonting från en traineekollega. Så om ni har chansen att söka till traineeprogramet nästa år så tycker jag att ni absolut ska göra det.

Avslutningsvis vill jag bara berätta om mitt drömprojekt inom byggbranschen. Det skulle vara att få bygga Djurgårdens nya fotbollsarena som någon gång i framtiden kanske eventuellt byggs på Östermalms IP. Detta känns inte som en helt omöjlighet när jag jobbar på ett så stort företag som NCC. Efter det kan jag gå i pension nöjd.

Tobias

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.