Hurtbullen och sånglärkan Johanna Nehler

Här kommer nu den andra i ledet av introduktioner om oss traineer som ska stå för bloggandet här framöver.

Här kommer nu den andra i ledet av introduktioner om oss traineer som ska stå för bloggandet här framöver.

Jag heter Johanna Nehler och är trainee på Avdelning Hus i Stockholm. Jag har precis tagit examen i civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi på KTH, så ni kan numera kalla mig Civilingenjör Johanna Nehler. Stort! Och imorgon får jag mitt diplom i stadshuset här i Stockholm. Det är också stort!

I skrivande stund har jag precis kommit hem från ett spinningpass och några kettlebellövningar på gymmet. En klassisk vardagskväll. Man kan säga att när jag inte är på jobbet så är jag på gymmet eller i löpspåret. Just nu är jag inne i en period med mycket pass så som bodypump och transformer, och ända sedan jag började använda runkeeper i våras har jag börjat inse det roliga i att mäta mina prestationer när jag springer. I september sprang jag för första gången Lidingöloppet. Jag startade i sista startgruppen och kom i mål på 2 timmar och 45 minuter, hela 7 minuter från målet på 2h 38min och silvermedalj. Har självklart anmält mig till nästa års lopp för revansch.
Att leva ett aktivt liv med mycket frisk luft är för mig väldigt viktigt, och på semestern önskar jag helst att åka till alperna för skidåkning eller vandring.

Framför mig har jag idag en julgran som jag och min sambo klädde i lördags samtidigt som Ensam hemma 1 och 2 spelades på Tv:n. Vad är väl mysigare än den stundande julen? Baka lussekatter, äta julskinka och mysa med tända ljus och julmusik. Ett av mina största intressen såhär års är att baka julgodis, gärna nya varianter med favoritingredienser som mandelmassa och After Eight. Matlagningsintresset följer mig däremot året runt.

Jag är uppvuxen lite här och där i Östergötland, men framförallt i Motala med mina föräldrar och två systrar. Åren i Motala gjorde vi frekventa besök till musikskolan varje vecka där jag sjöng i kör, spelade tvärflöjt och gick i solosång. Vi gjorde en avstickare till USA under mina år i högstadiet, varpå jag tog chansen att jobba mot mina drömmar om att en dag bli superstjärna genom att gå på hiphop och jazzdans, samt sjunga i en showkör med ca 12 tjejer. Drömmarna om att en dag stå på scenen är nu lagda på hyllan, men sångintresset finns kvar.

2009 flyttade jag till Stockholm för att plugga till civilingenjör på KTH. Genom sommarjobb och exjobb fick jag upp ögonen för byggbranschen, vilket ledde till att jag sökte NCCs traineeprogram. Inför traineeprogrammet har jag fått en utvecklingsplan som styr hur mina rotationer kommer se ut. Den är en väldigt bra utgångspunkt, samtidigt som den är flexibel utifrån mina önskemål och de möjligheter som finns. Min plan i dagsläget säger att jag kommer få prova på olika roller på Södersjukhuset, något som jag ser väldigt mycket fram emot eftersom det ger mig chansen att sätta mig in i ett projekt och förstå flera processer i ledet från projektering till byggprocessen. Det är även väldigt fascinerande att få vara del av att bygga ett sjukhus. Det är extremt mycket detaljer att pussla ihop i en bransch där det är exceptionellt viktigt att allt fungerar till 100%. Mer om mitt arbete på Södersjukhuset kommer i senare inlägg.

Fun fact: Jag är nördigt glad i solnedgångar och olika typer av vyer, och kan aldrig låta bli att plocka fram mobilkameran. Synd att man inte har systemkameran med sig oftare. Nedan följer några smakprov ur min bildsamling.

Kungsholmen en tidig vintermorgon 2014

Kungsholmen en tidig vintermorgon 2014

En dimmig lördag på Djurgården

En dimmig lördag på Djurgården

Ett kollage på några favoriter

Ett kollage på några favoriter

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.