Jessica Dunefloo Larsson gästbloggar från Beckomberga

selfie

selfie
Då var det dags för det första gästinlägget av traineerna som började hösten 2015! Jessica Dunefloo Larsson heter jag, ett alldeles för långt efternamn när man ska bokstavera sin mailadress. Att jag dessutom är från Helsingborg och min goa skånska gör att inte ens jag hör skillnad på när jag säger u eller y gör det ännu lite svårare.

Jag är trainee på markavdelningen i Stockholm och har tillbringat mina första fyra månader på NCC som arbetsledare på ett byggprojekt i Beckomberga. Låter Beckomberga bekant kan det vara för att det under stora delar av 1900-talet låg ett av Europas största mentalsjukhus här. Efter att mentalsjukhuset lades ner 1995 har det istället vuxit fram ett barnvänligt bostadsområde här och NCC håller just nu på att bygga 100 lägenheter fördelade på 5 hus. För markavdelningen innebär det att vi schaktar ur för grunder, lägger VA-ledningar och gör alla nya vägar som krävs för ett fungerande bostadsområde.

modell

Modell över två hus som NCC ska bygga i Beckomberga där gemensamhetslokalen, ett orangeri, syns i mitten.
Jag har läst industriell ekonomi vid Linköpings universitet och hade inte ens besökt en byggarbetsplats innan min första arbetsdag på NCC. De första dagarna kändes det mest som att grävmaskinerna grävde hål eller flyttade stenar från ett ställe till ett annat medan jag idag är imponerad över den precision som det krävs för att styra skopan för att få bort den allra sista centimetern grusmaterial.
Utlaggning-av-VA-ledningar-i-grundFör att de boende ska ha fungerande kök och toaletter fixar mark-arbetarna VA-ledningar i grunden.

 

 

Fardig-grundSå här ser grunden ut när markavdelningen är klara och lämnar över till NCC Bostad.

Den 1 februari öppnar ansökningstiden på traineeprogrammet 2016 och för alla som funderar på att söka kan jag varmt rekommendera det. Oavsett om du, precis som jag, har väldigt lite erfarenhet av byggbranschen eller kanske har sommarjobbat på byggen hela studietiden tycker jag att man får ut oerhört mycket av traineeprogrammet. Alla traineer gör en utvecklingsplan tillsammans med sin mentor och där får man vara med och påverka väldigt mycket själv. Grundtanken är att traineeprogrammet ska bestå av sex stycken rotationer á tre månader var men eftersom allt är så nytt för mig har jag valt att stanna sex månader här i Beckomberga.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.