Att falla men landa mjukt

Vad håller trainee-Tobias på med?? Varför sitter han i snön bland björkarna istället för på markavdelningen i Stockholm?! Svaret är enkelt: Nu har det har hänt igen. För sjunde året i rad har traineerna och kompetensbyggarna tillbringat fyra fina dagar i Hemavan för att andas norrlandsluft, inspireras och drillas genom nya möten, övningar och samtal. Om vi är nöjda? Att vi är.

Vad håller trainee-Tobias på med?? Varför sitter han i snön bland björkarna istället för på markavdelningen i Stockholm?! Svaret är enkelt: Nu har det har hänt igen. För sjunde året i rad har traineerna och kompetensbyggarna tillbringat fyra fina dagar i Hemavan för att andas norrlandsluft, inspireras och drillas genom nya möten, övningar och samtal. Om vi är nöjda? Att vi är.
red

Solen sken och det var riktig vårkänsla i luften när trainee-Sofia och jag tågade mot flygbussen på onsdagseftermiddagen. Trots plusgraderna på hemmaplan hade vi såklart packat ned underställ och skidglasögon i våra väskor, redo för annan väderlek!

HemavanDet är någonting speciellt som händer när var och en lämnar sin vanliga miljö och istället samlas på ny mark. Att åka iväg och bo på ett fjällcenter långt bort från spårvagnar, pålkranar och kontorslandskap hjälper en verkligen att släppa alla vardagstankar och fokusera fullt ut på här-och-nu. Under dessa dagar arbetade vi med oss själva och med varandra gällande bland annat kompetens, feedback, strategi, emotionell intelligens och stabilitet hos spagettitorn.

Det var kul att få träffa kompetensbyggarna och hänga med dem. Sju väg- och vattenbyggnadstudenter från Luleå, Lund och Göteborg ingick i vår fina NCC-skara. Tips till er civilingenjörsstudenter med byggintresse på LTU, LTH, Chalmers och KTH som nu läser andra året på utbildningen! Det går fortfarande att söka till NCCs Kompetensbygget. Skicka in ansökan innan den 29 februari!

 

Traineeerkompetensbyggare

Hela gänget med kompetensbyggare och traineer

 

Schemat var intensivt och mycket skulle tas in. En sak som jag fastnade för var det som trainee-Jessica sa efter feedbackövningen, en övning som gick ut på att stärka varandra genom att lyfta fram konkreta positiva beteenden hos var och en:

”Det var som att man lärde känna varandra bättre utan att ens umgås med personen.”

Jessica menade att man bara genom att ägna varandra lite extra tankeuppmärksamhet lärde känna varandra ytterligare, och jag håller med henne. Väldigt bra sagt och väldigt häftig grej! Har ni testat?

När vi sedan skulle stå mittemot varandra och berätta vad vi hade skrivit ned var det till en början smånervöst. Är personen mottaglig för det jag har att säga? Vilken reaktion kommer jag att få? Efter ett tag märkte vi att det inte alls var farligt. Tvärt om! Alla gick omkring med mungiporna uppe vid öronen och kände sig superboostade. Vi kastade oss ut men landade mjukt, precis om Tobias gjorde i lössnön bland björkarna (fantastisk liknelse, jajamen).

Vad har då detta att göra med att bygga hus, broar och vägar? Massor. Byggande består av mycket mer än betong med rätt vct och armeringsjärn på rätt ställe. Om detta talade även NCCs vVD Maria Zimdahl och NCCs superstrateg Anders Sköld som också var med oss dessa dagar.

Mellan varven av föreläsningar, övningar, grupparbeten och presentationer hann vi med en del skidåkning också. Bildbevis nedan!!

Hemavan1Hemavan2

Ni som hängt med i bloggen ett tag vet att flygturerna till och från Hemavan brukar medföra lite extra spänning i tillvaron. Är maskinen hel? Blåser det åt rätt håll? Är piloten hemma och VABar? Kommer vi att kunna lyfta? Frågorna varierar och svaren likaså. Som väl var kom alla tillslut både dit och hem helskinade trots några extra bussturer, mellanlandningar, väntetimmar på flygplatser och ombokade anslutningar.

Slutet gott, allting gott.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.