Om oss

Bloggen drivs av NCC

Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i. På vår blogg får du följa våra projekt och möta många personer i olika roller och funktioner. Våra trainees berättar också om hur det är att arbeta på NCC.
Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till.
Vår blogg blev 2016 och 2018 utsedd till en av Sveriges bästa B2B Företagsbloggar,
2017 vann vi utmärkelsen Sveriges mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017
och vår blogg nominerades även i tävlingen Digital Communication Awards.

Sveriges bästa branschblogg 2019
Sveriges bästa företagsbloggar 2018

Utblick

Här blickar vi ut och bjuder på kunskap i olika ämnen som den livskraftiga staden, infrastruktur, framtidens möjligheter och mycket mer. Du får följa ämnen som vi tar upp och driver i olika former runt om i Sverige, tex vårt arbete i Almedalen eller med Dome of Visions i Stockholm.

Inblick

Under kategorin Inblick besöker vi något av våra många projekt och djupdyker i arbetet på plats, processer, maskiner, utmaningar och lösningar. Här möter du även våra medarbetare som berättar mer om deras roll och dagliga arbete på NCC.

Framtidens kontor

Hur vi arbetar och kommunicerar påverkar våra arbetsplatser, detta är något som är under stor förändring, därför bloggar vi på temat framtidens kontor.

Student

Vår studentblogg riktar sig mot studenter, här lyfter vi ämnen som du som studerar har nytta av. Du får en inblick i hur det är att starta din karriär inom NCC. Här bloggar NCC:s traineer i vårt Master Traineeprogram. Det är främst två av våra traineer som bloggar – men ibland kommer det gästbloggar från övriga i traineegruppen.

Hållbarhet

Vi tror på att med ansvar och omtanke skapas mervärde. NCC:s hållbarhetsarbete utgår från ett holistiskt perspektiv där de tre dimensionerna av hållbarhet samverkar den sociala, den miljömässiga och den ekonomiska. På vår blogg om hållbarhet får du följa vårt arbete och vi kommer lyfta goda exempel på bra hållbarhetsarbete.

Kontakt

Vi som jobbar med bloggen

I teamet bakom bloggen har vi:

 • Ingela Jerat
  Head of Digital
  +46706626364
  Skicka mejl
 • Lamin Jatta Modigh
  Digital Editor
  +46700887963
  Skicka mejl
 • Karin Holmertz
  Social Media Manager
  +46700888753
  Skicka mejl
 • Tor Henocksson
  Digital Analytics Manager
  +46700887689
  Skicka mejl

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!