Om NCC:s blogg

Här lyfter våra experter ämnen kring byggande, framtidens stad, hållbarhet, infrastruktur och staden vi lever i.

På vår blogg får du följa våra projekt och möta många personer i olika roller och funktioner. Våra trainees berättar också om hur det är att arbeta på NCC. Vi vill inspirera och skapa dialog med er som läser och tycker till.

Vår blogg blev 2016, 2018 och 2023 utsedd till en av Sveriges bästa B2B Företagsbloggar, 2017 vann vi utmärkelsen Sveriges mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017 och vår blogg nominerades även i tävlingen Digital Communication Awards. Nedan följer motiveringen för 2023 års utmärkelse.

NCC är ett svenskt bygg- och fastighetsföretag som verkar över hela landet. I sin gedigna blogg, som uppdateras med hög frekvens, får vi en tydlig inblick i NCC:s arbete. Inläggen har en stor bredd och med hjälp av filtreringen är det enkelt att hitta det man är intresserad av. Varje inlägg går att gilla och kommentera vilket skapar ett levande och inkluderande flöde. Designen är enkel och smakfull, och går i NCC:s toner. På det stora hela en modern och genomtänkt blogg som lockar till läsning!

Om NCC

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om NCC här

Våra inläggskategorier

Utblick

Här blickar vi ut och bjuder på kunskap i olika ämnen som den livskraftiga staden, infrastruktur, framtidens möjligheter och mycket mer. Du får följa ämnen som vi tar upp och driver i olika former runt om i Sverige, t.ex. vårt arbete i Almedalen.

Framtidens kontor

Hur vi arbetar och kommunicerar påverkar våra arbetsplatser, detta är något som är under stor förändring, därför bloggar vi på temat framtidens kontor.

Hållbarhet

Vi tror på att med ansvar och omtanke skapas mervärde. NCC:s hållbarhetsarbete utgår från ett holistiskt perspektiv där de tre dimensionerna av hållbarhet samverkar den sociala, den miljömässiga och den ekonomiska. På vår blogg om hållbarhet får du följa vårt arbete och vi kommer lyfta goda exempel på bra hållbarhetsarbete.

Inblick

Under kategorin Inblick besöker vi något av våra många projekt och djupdyker i arbetet på plats, processer, maskiner, utmaningar och lösningar. Här möter du även våra medarbetare som berättar mer om deras roll och dagliga arbete på NCC.

Student

Vår studentblogg riktar sig mot studenter, här lyfter vi ämnen som du som studerar har nytta av. Du får en inblick i hur det är att starta din karriär inom NCC. Här bloggar NCC:s traineer i vårt Master Traineeprogram. Det är främst två av våra traineer som bloggar – men ibland kommer det gästbloggar från övriga i traineegruppen.

Vi som jobbar med bloggen

Martina Bennarp

Manager of Digital Infrastructure
+46702293627
Skicka mejl

Lamin Jatta Modigh

Digital Editor
+46700887963
Skicka mejl

Karin Holmertz

Social Media Manager
+46700888753
Skicka mejl