Oslo: Den andra dagen

Hallå där bloggen! Såhär en vecka efter vårt trainee-äventyr i Oslo så har jag tillslut börjat komma tillbaka till vardagen. Tillslut har jag också fått en chans att reflektera lite kring allt vi fick se och lära oss av våra norska kollegor.

Hallå där bloggen! Såhär en vecka efter vårt trainee-äventyr i Oslo så har jag tillslut börjat komma tillbaka till vardagen. Tillslut har jag också fått en chans att reflektera lite kring allt vi fick se och lära oss av våra norska kollegor.

Som ni kan läsa i Emmys blogginlägg från förra veckan, så ägnade vi torsdagen åt hållbarhet, trähus och erfarenhetsåterföring mellan oss traineer. Vi fick en jättefin presentation av Stine Marie Haugen om satsningar som NCC i Norge gör på fossilfria projekt, och vilka utmaningar och som de har mött. Det var särskilt intressant att höra om hur marknadsföring och efterfrågan från beställaren kan skapa möjligheter för innovation till miljövänligare byggen.

 

Torsdagens studiebesök gick till Valle Wood, som vi blev introducerade till av Bent Roar Myrvang Ekse, uthyrningschef på NCC PD i Norge. Ni kan läsa hans blogg om hållbar Fastighetsutveckling och framtidens kontor här. Under fredagen dubblerade vi antalet platsbesök, då vi hann med att besöka både SnowMelt och nye Jordal Amfi. SnowMelt presenterades för oss av Hans Kevin, och är världens enda snösmältningsanläggning. Här NCC tar hand om, renar och smälter snömassor från Oslos gator innan de släpps ut i fjorden. På nye Jordal Amfi fick vi en presentation och rundvandring av Karsten Haugen. Projektet byggs på samma plats där det första Jordal Amfi restes för 1952 års olympiska spel. När den är färdig kommer arenan att vara Europas mest energieffektiva ishockeyhall.

Utöver de spännande studiebesöken som vi gjorde hann vi även med en genomgång och frågestund med Morten Larsen, chef på Health and Safety-avdelningen på NCC Infrastructure. Med Morten fokuserade vi främst på hur vi som arbetsgivare ska kunna erbjuda alternativa arbetsuppgifter för att undvika långtidssjukskrivning. Vi avslutade fredagen med att framföra vår hemläxa från traineeträffen i Hemavan, alltså feedbacken i skidbacken. Denna gång gav vi varandra feedback för vår fortsatta individuella utveckling. Någonstans i vårt välfyllda schema hann vi ändå med lite sightseeing i Oslo också.

Slutligen så skulle jag vilja tacka alla som tog sig tid till att prata med oss under vår resa till Oslo. Ett särskilt tack till Christina Johansen, som har hjälp oss väldigt mycket!

Håll i hammaren!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.