När Kromet intogs av pajätande chalmerister

Hej chalmerister och tack för igår! Hoppas att ni har hunnit smälta pajen och att ni fick en tydlig bild av hur det är att arbeta på NCC och av livet som trainee. Det var kul att träffa er!

Hej chalmerister och tack för igår! Hoppas att ni har hunnit smälta pajen och att ni fick en tydlig bild av hur det är att arbeta på NCC och av livet som trainee. Det var kul att träffa er!

Hej på er andra också, såklart. För er som inte var med ska jag berätta att vi igår samlades här på kontoret Kromet i Göteborg för ett traineemingel. Våra avdelningschefer Fredrik Johansson och Per Kinell inledde med att tala om NCCs verksamhet och visa bilder från pågående projekt. Därefter gjorde vi nuvarande göteborgstraineer vårt bästa för att ge en bild av hur det är att vara trainee på NCC.

b

Sofia berättade varför hon tycker att man ska söka traineeprogrammet…

d

…och visade bilder från projektet där hon gjorde sin senaste rotation.

a

Katharina förklarade hur mentorsprogrammet är uppbyggt. 2014 års traineer har precis genomgått intervjuer med en utomstående konsult, blivit ihopmatchade och haft sitt första möte med respektive mentor.

c

Jag försökte förmedla vad vi gör under våra träffar och vad de går ut på. Bilderna skvallrar om vår senaste träff som ägde rum förra veckan. Mer om den i kommande inlägg.

robin

Robin berättade om sin tid som trainee och vad han har arbetat med ute på sina projekt.

En av frågorna som kom upp under kvällen var vad skillnaden är att söka traineeprogrammet och att söka en vanlig tjänst. Bra fråga! Vilket alternativ man ska välja beror på vilken typ av person man är och vad man trivs med. Som trainee har man möjlighet att snabbt komma in och lära känna företaget, lära känna anställda i flera olika roller samt se och ta del av en stor del av verksamheten. Man får en bred överblick av hur man arbetar på NCC lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Söker man en vanlig tjänst stannar man oftast i samma roll under en längre tid och ”arbetar in sig” i den. Vad man trivs bäst med är upp till var och en.

Jag vill hur som helst rekommendera er att söka traineeprogrammet eftersom utbytet man har med de övriga traineerna under träffar och avstämningar är guld värt. Vi har väldigt roligt tillsammans och vi lär oss mycket om oss själva, varandra och andra. Efter varje träff kommer man tillbaka boostad av massor med ny energi.

Fortsätt gärna att ställa fler frågor, antingen här i kommentarsfältet eller direkt till någon av oss via mail. Mig når ni på marie.engstrom@ncc.se.

Kul att ni hittade hit!

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.