Traineer årgång 2016 sökes

Ansökningen till NCCs traineeprogram 2016 har öppnat.

Ansökningen till NCCs traineeprogram 2016 har öppnat.

Alla ni som närmar er slutet på studierna, ta chansen och sök för att få en kanonstart på arbetslivet! Ansökningsperioden pågår fram till sista februari, så se till att knåpa ihop ett riktigt bra CV och personligt brev fram tills dess. Jag råder er att undvika alla klyschor i det personliga brevet (såklart) och istället satsa på ett genuint innehåll där det framgår vem just du är, dina erfarenheter och varför du vill bli en av 2016 års traineer.

NCCs traineeprogram pågår under 18 månader och efter en sex månaders provanställning övergår tjänsten till en tillsvidareanställning. En helt vanlig anställning alltså, men med lite extra grädde på moset. Alla som har rätt akademisk bakgrund (läs civilingenjör med inriktning mot bygg, industriell ekonomi eller liknande) kan söka. Det spelar ingen roll om du haft möjlighet att sommarjobba inom byggbranschen eller inte under studietiden; i traineegruppen 2015 varierar tidigare praktiska erfarenheter från inga till flera års sommarjobb och extraarbete i byggbranschen.

Under traineetiden ska alla traineer under minst tre månader vardera prova på både inköp och kalkylering. Dessutom ska minst nio månader förläggas ute i produktion, men utöver det anpassas programupplägget utifrån varje trainees erfarenheter och intressen. Några av de nuvarande traineerna gör tre längre rotationer och får på så sätt en djupdykning i projekten, medan flera andra av oss roterar ungefär var tredje månad. Tanken är att de flesta rotationerna ska ske inom den avdelningen man är anställd på, men det är ganska vanligt med ett utbyte på en annan avdelning – exempelvis på NCC Teknik och hållbarhet.

En av de största fördelarna enligt mig med programmet är just rotationerna och därmed möjligheten att testa på varierande yrkesroller redan i ett tidigt skede av karriären. Det resulterar även i att man får en bra helhetsbild över såväl byggprocessen som NCC. På köpet lär man känna många kunniga personer och får ett stort nätverk.

Enda nackdelen – om ni frågar mig – med att vara trainee är att många arbetskollegor och andra personer man möter på jobbet inte vet om att man faktiskt innehar en civilingenjörsexamen och är tillsvidareanställd på NCC, utan tror att vi traineer är några sorts praktikanter. Kommentaren ”Jaha, när ska du tillbaka till skolan då?” har vi nog allesammans hört en gång för mycket. Å andra sidan är det bara att tålmodigt bita ihop och visa att man inte går av för hackor!

Om ni har några frågor om livet som trainee är ni varmt välkomna att maila mig på emilia.almer@ncc.se
För frågor om ansökningsprocessen kontakta Elisabeth Angarth, HR-ansvarig för traineeprogrammet.

Skicka in din ansökan senast den 29 februari 2016

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.