Från produktion till inköp

Innan jag hunnit blinka har ytterligare tre månader av min traineeperiod passerat och min tid på Linaberg är med det till ända. Efter nästan tio månader på projektet var det med något vemodiga steg jag passerade genom snurrgrinden för sista gången. Men jag är säker på att jag framöver kommer att ha stor nytta av det jag har lärt mig under min tid i projektet.

Sist vi hördes hade jag till största del gått som arbetsledare för besiktning och överlämning. Men sista tiden på Linaberg fick jag utöver detta även delta vid bygg- och ekonomimöten med beställare, arbeta med ÄTOR samt se en prognos tas fram med allt vad det innebär. (För den nyfikne har en tidigare traineekollega Erik här beskrivit lite närmare vad en prognos är). Jag har även varit med när delar av projektet överlämnades till NCC eftermarknad. Då arbetade jag med att säkerställa att all nödvändig dokumentation och information fanns framtagen och tillgänglig.

Illustration av projekt Parkliv.

Andra rotationen – Inköp

Med detta i ryggen har jag bland annat förstått vikten av ett tydligt och välskrivet avtal, vilket är något jag tar med mig in i nuvarande rotation. I skrivande stund har jag nämligen precis påbörjat min andra rotation, på inköp.

Under de första dagarna på inköp har fokus legat på att bekanta mig med de system och verktyg som hör till en inköpares vardag. Jag har även bekantat mig med projekten Galopphästen och Parkliv. Första dagen var vi på plats ute i Täby och jag passade då på att ta en sväng ute på bygget. Där pågick arbeten med stomme respektive pålning för fullt. Tanken är att min nästa rotation ute i produktion skall ske just på Parkliv. Det gör att det ska bli desto roligare att få se och kanske även medverka i några av projektinköpen.

I och med detta är jag alltså tillbaka på huvudkontoret i Solna där jag för över ett år sedan nervöst klev in inför min första intervju. Den största skillnaden är att kontoret denna gång ekar tomt. Min rotation på inköp kommer därför inte bara att innebära en omställning vad gäller arbetsuppgifter. Det innebär även att fysiska möten till största del ersätts av digitala möten. Hur denna omställning gick får ni höra mer om nästa gång vi hörs.

Ta hand om er och trevlig helg!

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.