Besiktningstejp och listor

Hej! Nu har det blivit min tur att presentera mig här på bloggen. Mitt namn är Lovisa Liveröd och jag är trainee på NCC Building Bostad. Jag är för närvarande på projektet Linaberg i Bromma, Stockholm. Projektet består av två kvarter. Det är kvarteret Sämjan 2 med 239 hyresrätter och ett garage som står inflyttat och klart, samt kvarteret Linaberg 19 med 131 hyresrätter som kommer att ha inflyttning under år 2021.

Produktion – besiktningstejp och listor

Min första rotation på programmet har alltså varit ute i produktion. Där har jag som arbetsledare för besiktningar fått börja lära mig det här med att bygga hus från, vad man kanske först tänker är, fel ände. Det har dock visat sig vara ett väldigt bra sätt att introduceras till produktion. Man får se lite av varje inom de olika disciplinerna samtidigt som man har den mer eller mindre färdiga produkten framför sig.

Under min tid på Linaberg har jag bland annat deltagit vid möten av olika slag, gått försyner och besiktningar samt varit ansvarig för att de eventuella fel som upptäcks vid sådana avhjälps. Jag har även fått vara med och sköta felanmälningar från inflyttade hyresgäster. Det har gett mig en försmak på de problem som kan uppstå för vår eftermarknadsavdelning. Arbetsuppgifterna har gjort att jag för länge sedan tappat räkningen på de listor jag har skrivit på mobilen för att hålla reda på saker som behöver göras eller kontrolleras, eller frågor jag vill ställa – och på de metrar besiktningstejp som gått åt.

Kommande rotationer

Likt de andra traineerna har även jag fler rotationer inplanerade. I mitt fall har det dock skett en viss förskjutning då jag är kvar i första rotationen längre än den ursprungliga planen. I min mening är detta också en av fördelarna med traineeprogrammet; det går att skräddarsy för att passa individen och projektens behov så bra som möjligt. Nästa gång vi hörs är dock min förhoppning att jag har ytterligare erfarenheter från kommande rotationer och roller att dela med mig av. Tills dess, ha det bra!

/Lovisa

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.