Willys Hemma och Sushi Yama flyttar till Hagastaden

Rätt läge ger bättre affärer. Därför flyttar både Willys Hemma och Sushi Yama till den andra etappen av Torsplan i Stockholms nya stadsdel Hagastaden.

Hagastaden växer så att det knakar och det gör också den andra etappen av Torsplan som vi utvecklar invid Solnabron i Stockholm. Detta nya, citynära läge har visat sig passa såväl Hemköp som Coffehouse by George perfekt. Nu väljer fler aktörer att etablera sig här och det känns himla roligt att berätta att både Willys Hemma och Sushi Yama har tecknat hyresavtal.

Tillväxttakten i omgivningen var en av huvudanledningarna till att Tor Gullberg, etableringschef på Willys, valde just Hagastaden. För dem som bor och arbetar i området innebär de nya etableringarna att serviceutbudet stärks ytterligare. Restaurang Toros, SATS, Apcoa och SLSO har sedan tidigare valt att etablera sig i Torsplans andra etapp som färdigställs hösten 2016.

När ett område som Hagastaden växer fram är helheten oerhört viktig. En bra mix av bostäder, arbetsplatser, service och allmänna rekreationsytor skapar stadskvarter där människor trivs och mår bra.

För oss, och för våra hyresgäster, handlar Torsplan dock inte bara om läget. Den andra etappen miljöcertifieras enligt BREEAM och byggnaden blir en av få i världen att nå den allra högsta nivån Outstanding.

För Sushi Yama, vars verksamhet präglas av ett miljötänk i många led, passar huset perfekt. Enligt Danny Barsoum, marknadsstrateg på företaget, går hållbarhetsaspekterna av Torsplan hand i hand med vad Sushi Yamas varumärke står för.

Med den här byggnaden vill vi på NCC gå i bräschen för ett mer hållbart byggande och visa att ekvationen människa, miljö och ekonomi kan gå ihop. Våra hyresgäster förstår vikten av att utveckla stadsdelar utan bäst-före datum och slutresultatet hoppas vi ska bli en förebild för såväl andra städer i Sverige som i världen.

Läs gärna mer om den andra etappen av Torsplan här. Här kan du följa bygget live via vår webbkamera

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.