Utställning om utvecklingen av Mölndals innerstad

Mycket händer i Mölndals innerstad. Därför ordnas den 5 december till den 17 januari en utställning om innerstadens framtid. Här kan du se kartor, bilder och utredningar som förtydligar visionen om att skapa en ny, spännande stadskärna med varierat utbud och många mötesplatser.

Målet med stadsutvecklingsprojektet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för både Mölndalsbor och besökare. Innerstadsmiljön ska vara trivsam och tilltalande och upplevas som välkomnande och trygg för besökare i alla åldrar.

Sedan våren 2012 samarbetar NCC med Mölndals stad kring utvecklingen av de centrala delarna av innerstaden. Under våren 2013 utvidgades projektet till att omfatta fler detaljplaner som täcker hela stadskärnan. Förutom NCC är stadens eget bostadsbolag Mölndalsbostäder en viktig aktör i innerstadsomvandlingen och efter hand kommer fler exploatörer att knytas till projektets olika delar. Totalt byggs det cirka 600 nya lägenheter.

På utställningen får du även veta mer om profilbyggnaden för kontor liksom Mölndals Galleria som vi på NCC utvecklar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Utställningarna om Mölndals innerstad finns i:

Stadshuset, Göteborgsvägen 11–17 öppettider: måndag-torsdag kl 8–16.30 fredag kl 8–16. (23, 27 och 30 december är stadshuset öppet kl 8–15).
Bibliotekslabbet, Brogatan 32, öppettider: måndag-fredag kl 14–18 (stängt 20 december – 7 januari). Här kan du möta en av våra planarkitekter den 9 och 10 januari kl 13–16.30.
– Miniutställningar på biblioteken i Lindome och Kållered.
– Den 10 december kl 18 bjuder staden in alla intresserade till ett gemensamt samrådsmöte. Det är i stadshuset, rum 215 (fullmäktigesalen på plan 2).

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.