Framtidens kontor

Unika lägenheter på Triangelns tak i centrala Malmö

Närheten till city, puls och bekvämlighet är nyckelord för såväl köpcentrumet som bostäderna där det första våningsplanet ligger hela 26 meter upp. Något som kan vara svårt att föreställa sig är hur hela området för nya Triangeln tidigare var en parkeringsplats och baksidan för dåvarande Triangeln.

I och med att stationsuppgången byggdes skapades förutsättningar för mycket spännande stadsutveckling. Mellan stationsentrén och den nya delen av gallerian har ett torg vuxit fram och i området är det just gångstråk som dominerar. Här är det liv och rörelse dygnet runt, precis som vi vill att det ska vara. Just därför utvecklar vi gärna kontor, handel och bostäder inom samma projekt. Områden med bara kontor ligger öde på kvällar och nätter medan effekten blir tvärt om i områden där bostäder dominerar. Invid nya Triangeln har istället en levande stadsdel kunnat växa fram.

Bostäderna högt ovan mark är nyskapande. Hela 30-40 lägenhetstyper har byggts inom samma projekt. Några av dem ligger på innergården som återfinns flera våningar över mark. Dessa bostäder har inspirerats av japanska radhus som ofta byggs tätt men som ändå erbjuder mycket grönska. I huset runt om innergården har ett flertal ettor byggts, ovanligt många faktiskt för att på så sätt kunna fylla den stora efterfrågan av övernattningslägenheter. Mer om lägenheterna finns att läsa i en stor intervju i det senaste numret av Byggfakta.

Här nedan kan du kika på filmen som visar hur Triangeln växte fram.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url


Hälsningar,

Robert Hägg

Robert Hägg
Marknadschef, NCC Property Development
Läs mer om våra bloggare här

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!