Triss i spadtag

Under de kommande sju dagarna startar vi byggnation av hela tre nya kontorshus. Först ut är etapp 2 av Torsplan i Stockholm följt av eXlent Hyllie i Malmö och så SCA-huset i Mölndal. Klara, färdiga, bygg!

Sju dagar, tre spadtag. Vi rivstartar hösten med att starta tre byggen under sju dagar. Det är etapp 2 av Torsplan i Stockholm, eXlent Hyllie i Malmö och SCA-huset i Mölndal som nu påbörjas. Samtliga byggnader miljöcertifieras enligt BREEAM och står tillsammans för drygt 58 000 kvadratmeter kontors- och handelsyta.

Det första spadtaget för Torsplans andra etapp tas redan imorgon den 29 augusti och huset beräknas stå färdigt i slutet av 2016. Byggnaden är belägen intill den första etappen av Torsplan där företag så som Axfood och Mekonomen redan flyttat in. Torsplan etapp 2 blir ett av Nordens mest innovativa handels-och kontorshus och den första svenska byggnad som certifieras enligt miljöcertifieringen BREEAM Outstanding. Invigningen genomförs av bland annat infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd som kommer att prata om vikten av utbyggd tunnelbana för nya jobb och bostäder.

I Malmö sätts spaden i marken för kontorshuset eXlent Hyllie den 4 september och huset planeras stå klart under 2015. Hyllie är en stadsdel som växer och läget innebär närhet till såväl Öresundsbron och Malmös innerstad.

Dagen efter, den 5 september, börjar vi bygga det 25 000 kvadratmeter stora SCA-huset. En byggnad som kommer att erbjuda SCA:s medarbetare en fantastisk arbetsmiljö. SCA flyttar in i december 2016. För oss på NCC och för Mölndals Stad är detta början på utvecklingen av Mölndals innerstad, med visionen att skapa en attraktiv stadskärna.

Kika gärna in här på bloggen i nästa vecka, då bjuder vi på bilder och berättelser från det första spadtaget på Torsplan!

Torsplan etpp 2Hälsningar,

Robert Hägg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.