Trendspaning: kontorsinspiration på Pinterest och i podcast

Galna färger och sköna soffor eller smart och sobert. Oavsett vad som passar din organisation bäst finns massor av kontorsinspiration ett par klick bort.

Att flytta till ett nytt kontor eller att göra om på det gamla är både svårt och roligt. Något som kan göra det lättare är att inspireras av andras framgångar och metoder. Därför tänkte jag passa på att tipsa om en podd och ett socialt nätverk som bjuder på ögonöppnare och tankeväckare till den som är nyfiken på hur framtidens kontor skulle kunna se ut.

Kontorsbilder från världens alla hörn på Pinterest

Hur ser ditt drömkontor ut? Ett smart sätt för att få inspiration och möjlighet att spara favoritbilderna är att registrera ett gratiskonto på Pinterest. Där kan du både följa andra användares bildsamlingar på så kallade boards och skapa egna samlingar dit du pinnar (sparar) bilder du hittar runt omkring på nätet. Två sådana boards som samlar häftiga kontorsbilder är Activity Based Working och OfficeDesignInspiration.

Kontor ur ett arkitektperspektiv i Kinnarps podcast

Har ni missat Kinnarps korta poddserie Kontorspodden från i höstas om kontor bör ni passa på att lyssna nu. I fyra avsnitt samtalar Johanna Munck af Rosenschöld, Wivian Eidsaunet och Marco Checchi om kontorets framtid. Samtliga är arkitekter och diskuterar såklart med detta perspektiv som utgångspunkt. Tankeväckande oavsett om man håller med om det som sägs eller inte.

Har du själv tips på bra inspirationskällor? Dela gärna med dig via en kommentar här på bloggen!

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.