Framtidens kontor

Trendspaning: Innovativa hållbarhetsprojekt

Cykelväg som alstrar elektricitet gör succé i Holland

Förra året byggdes världens första cykelväg som kan alstra elektricitet i Nederländerna. Projektet har varit lyckat och resultaten överträffar ingenjörernas förväntningar. Varje dag cyklar ungefär 2 000 personer på vägen som leder mellan två förorter till Amsterdam. Den årliga avkastningen är 70 kwh per kvadratmeter och år. Läs mer hos Veckans Affärer.

Hemköp vill bli den mest hållbara matkedjan

Med sitt nya butikskoncept Hemköp Reko tar Hemköp ett steg till mot sitt ambitiösa hållbarhetsmål. Hemköp Reko har ett omsorgsfullt utvalt sortiment där merparten av varorna är ekologiska. Här finns också KRAV- och Fairtradeprodukter samt MSC-märkt fisk- och skaldjurssortiment. Den första butiken öppnade i Torsplan i Stockholm den 7 maj intill den vanliga matbutiken.

Workaround låter företag hyra ut tomma arbetsplatser

Den nya tjänsten Workaround har tagit fasta på trenden delningsekonomi och vill nu göra det lättare för företag att dela med sig av sina kontorsytor. Enstaka konferensrum, lediga skrivbord eller större utrymmen hyrs ut via sajten. Förutsatt att sekretess- och säkerhetsaspekter inte åsidosätts finns här en möjlighet för stora bolag att släppa in driftiga entreprenörer och frilansare innanför väggarna. Något som definitivt bör sätta fart på diskussionerna vid kaffemaskinen. Dessutom innebär tjänsten att grupper eller enskilda konsulter, som exempelvis reser mycket i tjänsten, lätt kan boka en arbetsplats när de är i en annan stad. Läs mer hos Workaround.

Hälsningar,

Robert Hägg

Robert Hägg
Marknadschef, NCC Property Development
Läs mer om våra bloggare här

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!