SCA-huset ger medarbetarna en toppmodern arbetsmiljö

Vid spårvagnens vändslinga i nya Mölndals innerstad växer ett runt kontorshus fram. Hit flyttar SCA i december 2016.

Rätt arbetsmiljö är en framgångsfaktor som direkt påverkar affärsresultatet. Det vet SCA som låter oss bygga deras nya kontorshus, centralt i nya Mölndals innerstad. Och det blir inte vilket kontor som helst.

Den runda byggnaden blir med sin unika arkitektur, utmärkta skyltläge och genomtänkta lokaler ett ansikte utåt för SCA. Samtidigt anpassas kontoret till den verksamhet som ska bedrivas där. Det betyder att medarbetarna kommer att kunna arbeta effektivt i en arbetsmiljö som utformats just för dem. Innovation är ett ledord för såväl verksamheten som husets arkitektur. I och med den runda formen och med våningsplan på närmare 5 000 kvm möjliggörs yteffektiva kontorslösningar som öppnar upp för tät kommunikation medarbetarna emellan. Den runda formen gör att många arbetsplatser hamnar nära fönstren medan innergårdarna gör att ljuset är gott även längre in i byggnaden. Det betyder att varje arbetsplats har direkt närhet till dagsljusinsläpp, något som är viktigt ur arbetsmiljösynpunkt.

Samtidigt blir SCA-huset en viktig del av nya Mölndals innerstad. Visionen är att skapa en attraktiv stadskärna med intensivt stadsliv genom en ökad känsla av stad, en blandning av kontor, handel och bostäder samt utveckla de offentliga stadsrummen. Byggstarten sker i höst och mer om detta kommer på bloggen.

Här finns mer att läsa om utvecklingen av nya Mölndals innerstad.

SCA-huset_cropped9

Hälsningar,

Robert Hägg

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.