Så skapar du en bättre arbetsmiljö

Korta arbetsveckor, gott ledarskap och inspiration från New York. Här är några idéer som redan idag skapar god arbetsmiljö på bolag runt om i världen. Här listar vi inspirerande läsning.

Gott ledarskap är en förutsättning

Utveckla ledarskapet, engagera medarbetarna och skapa ett positivt arbetsklimat. DN har intervjuat Per Larsson, talesperson i psykosociala frågor på hälsoföretaget Previa om hur man får en bättre arbetsplats. I intervjun berättar Per bland annat om hur viktigt ett bra ledarskap är för en god arbetsplats. Tydlig kommunikation, öppna dörrar för spontana samtal och förmågan att visa färdriktningen är nödvändiga förutsättningar. Läs hela intervjun här.

Jobba fyra dagar i veckan och få mer gjort

Det är kontroversiellt och passar kanske inte alla men forskningen talar ett tydligt språk. Det finns mycket att vinna på att jobba färre timmar per vecka men att då jobba mer koncentrerat. Veckans Affärer skriver om det lilla app-utvecklingsbolaget Reusser Design som låter medarbetarna jobba fyradagarsveckor men också om jätten KPMG som också kan erbjuda personal denna möjlighet. Läs artikeln här.

Vasakronan hämtar inspiration i New York

Vilken roll kommer arbetsplatsen att spela i framtiden? Vasakronan åkte till New York och träffade den världsberömde designern Karim Rashid för att höra hans tankar om vad det är som formar framtidens arbetsplatser. På deras hemsida finns en inspirerande film och artikel där han men också varumärkesexperten Johan Ronnestam, antropologen Viktoria Walldin och innovatören Ronald Van Den Hoff delar med sig av tankar på vilken roll kontoret kommer få när tekniken förändrar våra liv och vårt arbete.

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.