Önskebrunnen – drömläge för logistik i Upplands-Bro

Smart läge nära Stockholm, nybyggda och anpassade lokaler färdiga inom 12 månader och glada grannar i lagret bredvid. En önskedröm? Nej, detta är verkligheten i Önskebrunnen i Brunna Logistikpark.

Med E18 precis intill och närhet till Stockholm och resten av Mälardalen är det inte så konstigt att allt fler får upp ögonen för logistikläget Upplands-Bro. I en modern logistikanläggning maximeras flöden och stora kostnadsbesparingar blir möjliga. I Önskebrunnen i Brunna Logistikpark anpassar vi lokalerna efter hyresgästens verksamhet.

För Svenskt Kosttillskott, som flyttar in i logistikparkens första byggnad Hälsobrunnen, är höga inköpsvolymer och effektiv logistik avgörande framgångsfaktorer. Företaget växer snabbt och det ställer höga krav på lagrets funktionalitet. Samtidigt stiger kundernas förväntningar medan konkurrensen på e-handelsmarknaden ökar. Att nu kunna flytta till ett skräddarsytt lager som ligger på samma sida av Stockholm som deras gamla lokaler gör att de dessutom kan behålla sin personal.

Jag och mina kollegor ser att allt fler företag inom logistikbranschen inser fördelarna med ett nybyggt lager ur ett medarbetarperspektiv. I en lagerlokal ska inte bara produkter kunna staplas smart. Dina medarbetare ska trivas, må bra och prestera väl i sin nya arbetsmiljö. Hälsosamma inomhusmiljöer sänker dessutom sjukfrånvaron och påverkar effektivitet och produktivitet positivt.

Amring är ett exempel på ett företag som använde sina nya lagerlokaler för att kunna rekrytera ur andra grupper av människor än de tidigare gjort. Arbetsmiljön i ett nytt lager gör det helt enkelt möjlig för fler att sköta ett arbete som förr krävde mycket mer fysisk aktivitet. Nu finns ergonomiska hjälpmedel och ett inomhusklimat som främjar människors välmående.

Det känns roligt att vi under året kommer kunna ta det första spadtaget för Önskebrunnen och där utveckla lagerlokaler med goda arbetsmiljöer för fler företag. Det kommer finnas ytor från 1 500 kvm upp till hela 12 000 kvm.

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.