NCC i Almedalen – Hur löser vi bostadspusslet?

Mark, pengar, hållbarhet och människor är bitar som måste passa ihop för att bostadspusslet ska gå att lösa. På Almedalsveckan diskuterar vi detta och mer på våra bostadspolitiska seminarium under veckan och varje dag i monter nere i hamnen.

Almedalsveckan har dragit igång och NCC är på plats för fjärde året i rad. Bostadspolitik står högt på agendan och i år breddar vi perspektivet. Från att fokusera på att det byggs vill vi nu även se till vad, hur och för vilka det byggs.

De fem pusselbitarna i skriften handlar om hur vi tycker att marknaden för hyresrätter ska utvecklas så att byggandet av hyresrätter tar fart, om människors möjlighet att ha råd att bo, hur vi kan göra c-lägen till b-lägen genom förbättrad infrastruktur, vilken potential miljonprogrammen har och om den byggklara mark som faktiskt redan finns i städerna. Förhoppningsvis kommer vårt bostadspussel bidra till en debatt kring vad de olika partierna egentligen menar med en fungerande bostadsmarknad och vilka bitar som de tycker måste falla på plats.

För er som är i Visby finns tre seminarier där vi deltar och som är intressanta för alla som är nyfikna på hur branschen och politikerna vill lösa problemet kring bostadsbristen. Här finns all information om dessa.

Missa förresten inte att lägga vårt bostadspussel på webben. En mini-Ipad delas ut till vinnaren.

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.