Framtidens kontor

Mötesplatsen Dome of Visions till KTH

Dome of Visions är en mobil mötesplats och ett hållbarhetsprojekt utformat som en kupol av trä och plexiglas. Kupolens diameter är hela 21 meter och höjden är 10,5 meter. Kupolen utgör ett skyddande klimatskal för en trädgård och ett resurseffektivt trähus i storleken av ett enfamiljshus.

Under sommaren bygger vi upp den på KTH:s campus i Stockholm. Inuti kommer en paviljong att byggas och dess utformning lät vi studenter vid en kurs vid KTH Arkitekturskolan tävla om. Det vinnande bidraget heter Everchange Module och det är en paviljong med stort fokus på vertikal grönska. Bakom det vinnande bidraget står Stefania Dineas, en rumänsk masterstudent som pluggar på KTH Arkitekturskola under ett år.

Dome of Visions utmanar byggbranschen och materialtillverkarna när det gäller ansvaret för att lösa framtidens klimatutmaningar. Med Stefania Dineas blir detta ännu tydligare.

Dome of Visions på KTH invigs i samband med astronautkonferensen Inspired by Space i september. Därefter öppnas den upp för möten, seminarier, events och debatt kring ett antal olika teman.

Följ bygget av Dome if Visions direkt via våra webbkameror här!

De senaste nyheterna hittar du på Facebook.

Hälsningar,

Robert Hägg

Robert Hägg
Marknadschef, NCC Property Development
Läs mer om våra bloggare här

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!