Mötesplatsen Dome of Visions till KTH

En visionär mötesplats för samtal om hållbarhet i framtidens bebyggda miljöer. Nu bygger vi upp vår mobila kupol Dome of Visions på KTH i Stockholm.

Dome of Visions är en mobil mötesplats och ett hållbarhetsprojekt utformat som en kupol av trä och plexiglas. Kupolens diameter är hela 21 meter och höjden är 10,5 meter. Kupolen utgör ett skyddande klimatskal för en trädgård och ett resurseffektivt trähus i storleken av ett enfamiljshus.

Under sommaren bygger vi upp den på KTH:s campus i Stockholm. Inuti kommer en paviljong att byggas och dess utformning lät vi studenter vid en kurs vid KTH Arkitekturskolan tävla om. Det vinnande bidraget heter Everchange Module och det är en paviljong med stort fokus på vertikal grönska. Bakom det vinnande bidraget står Stefania Dineas, en rumänsk masterstudent som pluggar på KTH Arkitekturskola under ett år.

Dome of Visions utmanar byggbranschen och materialtillverkarna när det gäller ansvaret för att lösa framtidens klimatutmaningar. Med Stefania Dineas blir detta ännu tydligare.

Dome of Visions på KTH invigs i samband med astronautkonferensen Inspired by Space i september. Därefter öppnas den upp för möten, seminarier, events och debatt kring ett antal olika teman.

Följ bygget av Dome if Visions direkt via våra webbkameror här!

De senaste nyheterna hittar du på Facebook.

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.