Framtidens kontor

Lunchutrymmen som bidrar till gemenskap

Det är inte bara miljön som påverkar vårt välmående. Maten vi äter är en minst lika viktig ingrediens för att kunna prestera under hela dagen. Många föredrar därför att laga mat hemma och ta med sig lunchlådor till jobbet.

Den dagliga lunchtimmen ser många som en chans att lära känna sina kollegor och att få vila en stund vilket är nödvändigt för att hjärnan ska orka med hela arbetsdagen.

Från företagets sida är lunchen en informell “teambuilding-timme” som bör utnyttjas till fullo. Lunchlådor vs. restaurangbesök gör att lunchen ofta blir uppdelad i två “läger”, de som äter ute och de som äter medhavd lunch på kontoret. I och med detta går man miste om möten med många kollegor.

Att underlätta för en relationsskapande lunch kan handla om att skapa gemensamma utrymmen, som bjuder in både de som äter lunchlåda och de som köper sin mat att äta den tillsammans.

Hybridmiljöer erbjuder förutom en matsal både möjligheten att köpa färdiglagad mat samtidigt som det i anslutning finns ett rum med kylskåp och mikovågsugnar. Ett bra exempel på hur rumslig planering kan bidra till gemenskap.

För dig som vill läsa mer om inspirerande lunchmiljöer finns här en rolig artikel från AJ:  5 tips på hur du inreder lunchrummet.

Hälsningar,

Robert Hägg

Robert Hägg
Marknadschef, NCC Property Development
Läs mer om våra bloggare här

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!