Lojalitetsprogram på hög nivå – Kina ligger i framkant

Grisar i gallerian och kolonilotter inomhus som del av köpcentrumets lojalitetsprogram. I Kina tar detaljhandlarna kundnöjdheten till nya höjder.

Under förra veckans branschkonferens Business Arena stod bland andra Emma Hernell, seniorkonsult och retailspecialist på United Minds på scen och berättade om hur den växande e-handeln förändrar kundernas köpbeteenden och köpmönster, vilket i sin tur påverkar såväl villkoren som förutsättningarna för handeln att konkurrera.

Vi på NCC, liksom Emma Hernell, är övertygade om att det finns utrymme för fysiska butiker och handelsplatser trots att de flesta varor går att klicka hem över nätet. För att locka konsumenterna blir det dock allt viktigare att skapa miljöer där folk vill vara och att låta den fysiska platsen göra nytta i människors liv.

I Kina har konceptet dragits till sin spets hos köpcentrum-kedjan K11. Galleriorna är inte bara fyllda med butiker och matställen, det finns rejält med utrymme för lokal konst och olika framträdanden. Mest spektakulärt är kanske lojalitetsprogrammet.

Genom att visa upp inköpskvitton eller en viss poängnivå i kundklubben Klubb 11 kan barn och deras föräldrar delta i odlingsaktiviteter. När växterna tittar upp ur plantlådorna kan de tas med hem men enligt Emma Hernell kan odlarna även sälja grönsaker till gallerians restauranger. I anslutning till odlingarna finns också en grisfarm i miniformat där barn kan kika på söta kultingar som sedan växer upp och blir en del av kretsloppet.

Lika långt har vi inte tagit steget här i Sverige men även här ser vi tydligt hur konsumenterna söker efter upplevelser och att galleriorna kan bli givna platser för just detta.

Här finns bilder från några av odlingarna i K11 att titta på.

Lielahti Centre i finländska Tampere som NCC utvecklat. Här finns många mindre, nischade butiker och ett stort serviceutbud i en inspirerande miljö. Lielahti Centre brings smaller specialised shops and plenty of varied services to Lielahti in Tampere.

Lielahti Centre i finländska Tampere som NCC utvecklat. Här finns många mindre, nischade butiker och ett stort serviceutbud i en inspirerande miljö.

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.