Kineum sätter stadsdelen Gårda i rörelse

Den gamla arbetarstadsdelen Gårda i Göteborg fortsätter att utvecklas. Mängder av kontorsyta och service som ska komma allmänheten till del planeras för fullt. Allt för att främja möten, kreativitet och nytänkande i en stadsdel med stark historia.

Den gamla arbetarstadsdelen Gårda i Göteborg fortsätter att utvecklas. Mängder av kontorsyta och service som ska komma allmänheten till del planeras för fullt. Allt för att främja möten, kreativitet och nytänkande i en stadsdel med stark historia.

I Gårda kommer en helt ny byggnad att uppföras i samarbete mellan NCC Property Development och Platzer Fastigheter. Den nya fastigheten har vi valt att kalla Kineum. Det kommer från det grekiska ordet kineo som betyder ”att sätta i rörelse”, vilket är precis det som Kineum är tänkt att göra göra. Huset ska nämligen på ett konkret sätt inspirera och underlätta människors vardag.

Unikt koncept som driver samarbete
NCC Property Development och Platzer Fastigheter har båda en lång erfarenhet av att utveckla fastigheter i Göteborg och att arbeta efter ett så unikt koncept är väldigt spännande och kittlande. Konceptet ”House in motion” kommer att löpa som en röd tråd genom hela fastigheten. För de som kommer arbeta i huset vill vi förenkla vardagen genom smarta lösningar som gör det lätt att samarbeta och nätverka under jobbtimmarna men också genom att samla mycket service i huset så att vardagen och livspusslet kan bli enklare.

Vid planering av ett nytt kontor är det avgörande att göra en analys av sin verksamhet – vad fungerar bra och vad kan förbättras? Hur vill medarbetarna arbeta för att må bra och få mycket gjort och hur kan ni ta tillvara på det i den nya kontorslokalen? En blandning av gemensamma och avskilda ytor främjar både fokus och samarbete och på Kineum ska man kunna skräddarsy sin arbetsplats för att få ut mesta möjliga av sina dagar. Vårt kontorskoncept Future Office innebär att vi tar tillvara på den senaste forskningen inom kontorsvärlden med fokus på arbetsmiljö och produktivitet.

Mötesplats som främjar rörelse
Fokuset på individen är kanske större än någonsin förr i vårt samhälle, något som är positivt i många bemärkelser men som också kan ha inverkan på segregationen i våra städer när likasinnade gärna umgås med varandra. I mänskliga relationer kan lite friktion vara något väldigt positivt – det gör att det inte blir för slätstruket och förutsägbart. Vi behöver spännande möten som ifrågasätter och skakar om. På så sätt utvecklas vi – vi håller oss i rörelse.

Kineum är tänkt att just främja möten och kreativitet människor emellan – oavsett om man arbetar på något av kontoren, möter en vän på ett café eller tar en bit att äta före fotbollsmatchen eller konserten på Ullevi alldeles intill. Vi ser på Kineum lite som ett eget ekosystem där olika aktörer kommer samman och utvecklas tillsammans. På så sätt blir huset en levande organism, ständigt i rörelse. Det blir en miljö att vara stolt över.

Är du intresserad av att vara en del av Kineum? Läs gärna mer om projektet. NCC kommer att använda Microsoft Hololens för att projektera kontorsfastigheten Kineum i Gårda i Göteborg. Läs mer i Trimbles pressmeddelande.

/Lotta Kallberg Walldén, kundansvarig NCC property Development

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.