Hangar 5 i Bromma – kontor nära Stockholm

Bromma förvandlas just nu från industristad till urban blandstad. Här utvecklar vi Hangar 5 – en etablering med kontor, handel och hotell där både arbete och livet får rum, med Sverige runt hörnet.

Bromma förvandlas just nu från industristad till urban blandstad. Här utvecklar vi Hangar 5 – en etablering med kontor, handel och hotell där både arbete och livet får rum, med Sverige runt hörnet.

Det lekfulla porträttet av Amelia Earhart, den första kvinnan som flög över Atlanten, välkomnar resenärer till Stockholm Bromma Airport. Bakom verket står konstnären Catrine Näsmark och några av ledorden för konsten som visas på flygplatsen är mod, gränslöshet och ambition.

Ord som jag också tycker sammanfattar mycket av utvecklingen i Stockholms närförort Bromma just nu. Områdena Mariehäll och Ulvsunda förvandlas från industriområden till levande kvarter med kontor, bostäder och detaljhandel tätt sammanvävt med handelsområdet Bromma Blocks och flygplatsen.

Tillsammans med den starka utvecklingen vi redan sett i Sundbyberg och Solna liksom utbyggnaden av den spårbundna trafiken blir läget vid Bromma Blocks extra spännande. Därför utvecklar vi nu Hangar 5, en kontors-, hotell- och handelsfastighet med arkitektonisk utgångspunkt i områdets historia och visionen om att erbjuda en plats där högt flygande visioner förverkligas.

Mötesplats i händelsernas centrum

Hangar 5 är platsen för att skapa idéer som förändrar omvärlden och samtidigt träffa människorna att genomföra dem med. Hit flyttar företag med ambitionen att behålla och locka talanger utan att för den skull betala cityhyror.

Tvärbanans nya hållplats kommer att ligga i direkt anslutning till kontorsentrén. I husets bottenvåning öppnar ICA Maxi med apotek och hela butiksutbudet i Bromma Blocks finns runt hörnet. Kommunikationerna fungerar utmärkt oavsett om man vill resa kollektivt till innerstan, promenera till Sundbyberg, ta bilen till Kista eller flyga till Berlin. Behöver medarbetare från andra städer stanna kvar längre underlättar longstay-hotellet som öppnar mitt i etableringen.

I utformning och materialval knyter vi an till platsens historia och de tre huskropparna Glashuset, Betonghuset och Metallhuset speglar områdets industriella karaktär fast i en modern och inbjudande tappning. Här vill vi skapa en kreativ arena där man hittar en spännande blandning av kontor, co-working samt smarta ytor för koncentration och återhämtning. Tillsammans skapar delarna en helhet där man befinner sig i händelsernas centrum – eller åtminstone bara ett flyg bort. Hangarlivet i Bromma blir något att längta till där vi ser gränslösa möjligheter att fylla det med, vad ser du?

Joakim Bürén

/ Joakim Bürén, Fastighetsutvecklare på NCC Property Development

PS. lyssna gärna på Stadspodden – detta avsnitt har vi spelat in på byggarbetsplatsen och här pratar vi mer om detta spännande projekt

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.