Hållbara städer på The Crystal i London

Utställningen The Crystal utforskar hur vi kan skapa en bättre framtid för våra städer. Det är världens största utställning med fokus på hållbar stadsutveckling och jag vill redan nu påstå att varje människa bör besöka centret.

Ledningsgruppen har precis varit i London för strategiarbete. Vi passade på att göra en utflykt till The Crystal. The Crystal är ett initiativ från Siemens för hållbara städer. Utställningen utforskar hur vi kan skapa en bättre framtid för våra städer. Det är världens största utställning med fokus på hållbar stadsutveckling och jag vill redan nu påstå att varje människa bör besöka centret.

På ett mycket pedagogiskt sätt, med bilder, ljud och film samt reella exempel, visar man på hur människans sätt att leva påverkar vår jord. Och kanske det mest intressanta, hur vi med modern teknologi och förändrat levnadssätt faktiskt kan påverka situationen till det bättre.

Utställningen börjar med en film som visas på både väggar och golv i ett rum. En riktig bio-upplevelse. Utställningen syftar inte enbart till att visa upp idéer och teknik, utan också till att stimulera upptäckt. Alla besökare, ung som gammal, proffs eller amatör, kan utforska hur de personligen kan bidra med en hållbar livsstil för ett hållbart samhälle.

I nio zoner uppmuntrar utställningen oss till att förändra hur vi tänker på våra städer, nu och för kommande generationer. Genom interaktiva komponenter, filmer, animationer och installationer kan vi utforska en rad frågor. Däribland vatten, transporter, stadsutformning och förvaltning, energi, miljö, byggnader och belysning, säkerhet och trygghet och hälsovård. Många fallstudier från städer runt om i världen visa upp innovativa idéer som andra kan lära av. Ett galleri, ”Future Life”, inbjuder oss att föreställa sig hur vår stad kan se ut år 2050. Skrämmande…

The Crystal är en av världens grönaste byggnader, med exemplarisk BREEAM och LEED ackreditering. Det visar de system och tekniker som används för att minska sina koldioxidutsläpp och säkerställa dess miljöegenskaper på lång sikt.

Om du besöker London, missa inte The Crystal.

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.