God jul och gott nytt år!

Det är dags att lägga penna, eller rättare sagt tangentbordet åt sidan, och reflektera över hösten som varit. Jag har tagit för vana att avsluta varje år med att fundera kring vad som gått bra och vad jag vill fortsätta att utveckla och bli bättre på.

En sak jag känner mig nöjd över är de många spännande samtal jag haft om arbetsmiljöer. Här på bloggen, med våra hyresgäster, med forskare och med branschkollegor. Jag tycker det känns bra att arbetsmiljön hamnat högt på dagordningen hos företag som vill bli bäst på det de gör. Att allt fler förstår rollen som goda arbetsmiljöer spelar.

Ni minns kanske att vi har träffat Jetshop som valde en lokal i Ullevigatan 17-19 för att de kände att den speglade företagets värderingar och kvaliteten som de levererar till sina kunder. Likaså ville de erbjuda personalen en inspirerande arbetsplats.

Arbetsmiljön är också viktig när det kommer till att skapa en organisationskultur som gör det möjligt för alla individer att prestera på topp. Vi bjöd in Manuel Knight, tidigare elitsoldat i amerikanska Special Forces och utbildad psykolog, till ett mingel om ledarskap och gruppdynamik för att få lära oss mer om hur man som chef kan bidra till att skapa en högpresterande organisation. En lärdom vi drog från hans föreläsning är att framgångsrika projekt ofta är effekten av god samverkan. När det blir möjligt för medarbetare i en organisation att mötas och arbeta tillsammans blir resultatet ofta bäst, och här spelar fysiska faktorer som kontorets utformning stor roll. Det viktigaste är att alltid utgå från företagets verksamhetsmål och att anpassa kontoret till de arbetsuppgifter som ska utföras på just det företaget.

Även vi på NCC arbetar kontinuerligt med att utveckla våra arbetsmiljöer så att personalen ges bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sina arbetsuppgifter.  Då handlar det också om att de ska vara säkra för att minimera antalet olycksfall. Vi har en nollvision och den kommer vi fortsätta att sträva mot under det kommande året.

Det kommande året kommer jag och mina kollegor även fortsätta arbetet med att vidareutveckla den här bloggen. Vi vill fortsätta att berätta om hur arbetsmiljöer påverkar medarbetare och organisationer till att bli bättre– om arbetsmiljön är rätt såklart. Jag hoppas ni vill fortsätta att läsa och jag välkomnar er alla att höra av er till mig om det är något särskilt ni skulle vilja läsa mer om. Ni når mig på robert.hagg@ncc.se.

Till sist tänkte jag passa på att bjuda på några bilder från våra julavslutningar. Den ena i Göteborg, där en pepparkakshusbyggar-tävling med Alexander Bard-tema stod på schemat och den andra från Stockholm där vi samlades i ett näst intill färdigbyggt Torsplan etapp 1 för att avnjuta ett härligt julbord.

På Göteborgskontoret stod pepparkakshusbyggartävling på schemat.
Kreativa byggmaterial som pasta användes av Mannes lag.
Temat för tävlingen var Alexander Bard.
Lag 3 byggde Halo. Juligt fin tycker jag!
Ingen tävling i Stockholm men väl ett julbord på nästan färdiga Torsplan.
Det var lite kyligt, men en jättemysig kväll!

Nu ser jag fram emot ett par dagars julledighet. Jag och mina kollegor önskar er en god jul och ett gott nytt år! På återseende i januari!

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.