Framtidens kontor

Framtiden kan bjuda på ”smygande” transporter

Nu har ett forskningsprojekt på Chalmers dragit igång för att lösa situationen. Dels gör man en grundlig genomgång av hur mycket transporter stör omkringliggande bostäder genom att undersöka vilka ljudnivåer som det faktiskt går att uppmäta inomhus när en transport passerar. På den punkten handlar det om att en gång för alla reda ut vilka gränsvärden som är rimliga.

Men projektet handlar även om fordonsutveckling, och det tycker jag är det kanske mest spännande i studien. Forskarna kommer att ta fram ett modifierat fordon som är tystare än dem som rullar omkring på vägarna i dag.

Tystare trafik ligger både i branschens intresse och i samhällets i stort. Miljön i hemmet, på kontoret, eller för all del bakom ratten blir mer hälsosam med en rofylld ljudbild. Plötsligt dyker det upp en vision i horisonten av att suset från storstäderna kommer av trädkronorna utmed allégator och i parker. Inte från motorvägen ett par kilometer bort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hälsningar,
Robert Hägg

nccsverige

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!