Fem tips för att komma igång efter semestern

Efter en lång och härlig semester kan det kännas kämpigt att öppna dörrarna till kontoret igen. Vi ger dig några tips för att hitta motivationen igen.

Efter en lång och härlig semester kan det kännas kämpigt att öppna dörrarna till kontoret igen. Vi ger dig några tips för att hitta motivationen igen.

Hoppas sommaren varit bra. Har man hållit till i Stockholm som jag så kan man i alla fall inte klaga på vädret. Min sommar blev rik i form av att den 29 juli föddes min dotter Olivia. Hon kom en månad tidigt vilket tillförde en del dramatik och ändrade planer. Dock så hann jag med att åka lite båt och lite renovering av huset. Meditationen som jag nämnde i tidigare blogginlägg från 8:e augusti har jag slarvat med. Det har inte blivit varje dag men jag fortsätter. Känns bra som stöd och fokus inför höstens och vinterns arbete. Berätta gärna om du testat?

Forskning visar att det kan vara tufft att komma tillbaka från semestern – det är svårt att koncentrera sig och många kan till och med känna sig apatiska och få muskelvärk. Våra tips hjälper dig att ta dig igenom de första veckorna innan du har kommit in i matchen igen.

  1. Boka inte in en massa möten och börja inte med några stora projekt den första veckan

Om det är möjligt, fokusera på de arbetsuppgifter som känns mest inspirerande och enkla att bocka av. På så sätt börjar du komma in i rutinerna igen och det där stora projektet känns inte längre som Mount Everest, utan kanske lite mer som en vanlig kulle. Om du dessutom har möjlighet att låta ditt autosvar ligga kvar på mejlen får du lugn och ro och kan komma ikapp utan att behöva stressa över en full mejlkorg.

  1. Ta tillfället i akt att fundera över din situation

Se det som en ny skoltermin som ska börja och skriv ned vad du vill åstadkomma under hösten. Vart vill du och vad kan du själv göra för att känna att jobbet ska kännas roligt att komma tillbaka till? Sätt upp både kort- och långsiktiga mål som motiverar dig.

  1. Sätt upp delmål för dig själv

Boka in en utlandsresa eller en avkopplande weekend, så känns inte hösten så lång och du har något att se fram emot. Du kan också ta fram kalendern och boka in några middagar med familj och vänner. Hösten är också en bra tid för att börja med en ny aktivitet eller kanske gå en kurs.

  1. Prata med dina kollegor

Tala om för dina kollegor att du tycker det känns lite kämpigt att vara tillbaka på jobbet igen. Du är garanterat inte ensam om att känna dig lite sliten efter semestern och kanske finns det arbetsuppgifter ni kan hjälpa varandra med för att få lite ny inspiration och nya infallsvinklar?

  1. Bara börja

Om du väntar på att du ska känna dig inspirerad nog att börja jobba kommer du kanske att få vänta ett bra tag … Om du bävar inför något är det bästa sättet ibland att bara ta itu med det. Snart har du kommit in i rytmen igen och är ditt vanliga jag, men med förhoppningsvis lite mer energi och bättre perspektiv på ditt arbete och vad du vill åstadkomma med det.

Hoppas du har haft en fantastisk sommar!

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.