En ny innerstad vaknar till liv

Förra veckan togs det första spadtaget till vad som kommer att bli en helt ombyggd stadskärna – nya Mölndals innerstad.

Den 5 september togs det första spadtaget till nya Mölndals innerstad och till det 25 000 kvadratmeter stora SCA-huset. En byggnad som kommer att erbjuda SCA:s medarbetare en fantastisk arbetsmiljö.

Visionen för innerstaden är att skapa en attraktiv stadskärna för såväl boende, besökare som näringslivet. För Mölndalsborna är förvandlingen efterlängtad. Den sömniga handelsgatan från 1960-talet rivs och istället bygger vi Mölndals Galleria med 70-talet butiker.

Med på spadtaget var bland andra Hans Bergfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Mölndal, samt Stena Fastigheters vd Christel Armstrong Darvik. I sitt tal lyfte Hans Bergfeldt fram hur kontorshuset blir en start för byggandet av nya Mölndals innerstad.

– Redan nu byggs det massor av nya bostäder i och omkring Mölndal som nu växer så att det knakar, säger Hans Bergfeldt.

15184355841_61ff5bd27f_z

I projektet arbetar inblandade aktörer tätt med varandra för att förverkliga den gemensamma visionen. Något som imponerat på statsminister Fredrik Reinfeldt. Stena Fastigheter är ny ägare till kontorshuset och i sitt tal berättade Christel Armstrong Darvik om hur han träffat statsministern som efterfrågar snabbare byggtider.

– Det klarar vi med SCA-huset i Mölndal, svarade Christel Armstrong Darvik.

NCC bygger SCA-huset över spårvagnsslingan intill Knutpunkten vid Mölndals bro. Det nya runda kontorshuset kommer att bli fem våningar kontor med entré mot Mölndals bro. Under Mölndals bro ner till marknivån blir det två våningar parkeringsdäck. Här kommer det att finnas plats för 200 bilar. Inflyttning är planerad till december 2016.

SCA

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.