Coor utsåg NCC till Årets Miljöstjärna – Prispengarna går till WWF:s Rädda Östersjön

Till vårt huvudkontor är det Coor som levererar allt från markservice till kaffe och varje år utser de en av sina kunder till Årets Miljöstjärna. I år vann NCC.

Årets Miljöstjärna delas ut av Coor till det företag som utmärker sig i arbetet med att uppnå mer långsiktigt hållbara servicetjänster. Till grund för utnämningen av Årets Miljöstjärna ligger en omfattande miljögranskning av de servicetjänster som Coor utför till sina kunder. Totalt har servicetjänsterna på 125 olika anläggningar i Norden granskats. Miljögranskningen har gjorts med hjälp av det egenutvecklade miljöverktyget Coor Green Services – den första heltäckande miljömärkningen inom servicesektorn.

För år 2013 gick utmärkelsen nu till oss på NCC och vinsten är 30 000 kronor som vi får skänka till valfritt välgörande ändamål med miljöinriktning. Efter en omröstning bland medarbetarna väljer vi nu att skänka pengarna till WWF:s projekt Rädda Östersjön.

Östersjön har av WWF utsetts som en prioriterad eko-region där övergödning, överfiske och giftiga utsläpp försämrat dess hälsa under en längre tid. WWF arbetar aktivt inom en rad olika områden för att förbättra miljön i detta känsliga innanhav. Bland annat genom att skydda Östersjön från överfiske, stoppa övergödningen, stoppa farliga utsläpp av miljögifter, skapa säkrare sjöfart och minska oljeutsläpp.

Just Östersjön tycker jag känns särskilt relevant med tanke på att mycket av NCC:s verksamhet bedrivs i länder som angränsar till just detta hav. Det är hög tid för oss alla att göra en insats för att rädda vårt oerhört utsatta innanhav. Det handlar inte bara om att skänka pengar. Så enkla saker som att inte kasta skräp från båten i sommar, varken i vikar eller på öppet hav, bidrar mycket.Gullviverallyt, Kristihimmelfärd 2014

Gullviverallyt på Kristihimmelfärd 2014. Ännu en underbar seglats på ett hav vi alla behöver hjälpas åt att ta hand om!

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.