Byggstart för Brunna Logistikpark

I torsdags togs det första spadtaget för Brunna Logistikpark. Den första byggnaden, Hälsobrunnen, står klar redan nästa år. Och det finns lediga lagerlokaler för den som uppskattar ett utmärkt läge i Stockholmsregionen.

Ett strategiskt viktigt läge inte långt ifrån Stockholm och med närhet till E4 och E18. Det är en av fördelarna med Brunna Logistikpark som Katarina Wåhlin Alm, vd på NCC Property Development Sverige, lyfte fram vid sitt tal under förra veckans första spadtag.

För oss på NCC är det viktigt att gå i bräschen för miljöcertifiering av logistikfastigheter berättade Katrina Wåhlin Alm vidare för intresserade åhörare. För hyresgästerna innebär en miljöcertifiering ett kvitto på att både fastigheten och byggprocessen utvärderats mot högt ställda internationella miljökrav.

Den första etappen av Brunna Logistikpark är Hälsobrunnen och dit flyttar Svenskt Kosttillskott redan nästa år. På plats i Upplands-Bro i torsdags fanns företagets vd Morgan Norrestam för att berätta varför de valt just Brunna Logistikpark.

I sitt tal lyfte även han fram det goda läget men också hur deras flyttprocess ser ut. Avgörande är att få med sig personalen på förändringsresan för att flytten ska bli ett lyckat projekt. Han berättade om företagets historia och om hur han startade med ett lager på 25 kvadratmeter hemma hos sina föräldrar. När Svenskt Kosttillskott etablerar i Brunna fyller företaget tio år. Dessutom berättade han om nyttan den höga takhöjden gör liksom dockningsstationen och lokalens flexibilitet.

Från kommunens sida är byggstarten efterlängtad. Camilla Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro, fanns också på plats. Hon berättade bland annat om hållbarhetsarbetet i kommunen och om de nya arbetstillfällen som Brunna Logistikpark väntas skapa.

Hälsobrunnen blir 11 000 kvm stort och utav dessa hyr Svenskt Kosttillskott drygt 2 500 kvm. Det finns alltså plats för fler hyresgäster och den resterande ytan kan delas upp eller hyras helt och hållet av en aktör. Moderna, energisnåla och sunda lagerlokaler kommer under de kommande tio åren växa fram i Brunna Logistikpark, ett område på hela 200 000 kvm.

15111313493_4e47044f7d_k copy

Hälsningar,

Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.