Framtidens kontor

BREEAM-SE lanseras i dag

Tidigare i dag arrangerades lanseringenseventet hos Diligentia som utöver oss på NCC är en av de aktörer som engagerat sig i utvecklingen av BREEAM-SE. Förutom representanter från Sweden Green Building Council (SGBC) fanns NCC Property Developments miljöchef Veronica Koutny Sochman på plats.

– NCC har varit en nyckelaktör i utvecklingen av BREEAM-SE från starten 2008 ända fram till målgången idag. Vi är förstås både stolta och glada över att ha nått denna milstolpe, säger Veronica Koutny Sochman.

På eventet belyste Patrik Engman, etableringschef på Max Hamburgare, BREEAM ur ett kundperspektiv. Max öppnar en restaurang i den BREEAM-certifierade byggnaden Torsplan.

– Det var särskilt roligt att Patrik Engman var med och gav sin syn på valet av lokalisering i en BREEAM-certifierad lokal. Med sitt marknadsledande hållbarhetsarbete är Max en inspirerande förebild för alla som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige. Det är ett gott betyg att Max upplever att samverkan med NCC tillför värden i deras redan mycket ambitiösa hållbarhetsarbete, säger Veronica.

Nu inleds en ny fas i NCC:s arbete med BREEAM då NCC tillsammans med SGBC ska verka för att den svenska versionen av BREEAM introduceras på bästa sätt på den svenska marknaden. Och att systemet sedan fortsätter att förbättras över tid.

Hälsningar,
Robert Hägg

nccsverige

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!