Återvinn gamla kontorsmöbler

Har kontorsmöblemanget gått ur tiden? 4CYCLE sköter återvinningen!

Har kontorsmöblemanget gått ur tiden? Skräp för någon är skatter för andra menar miljöentreprenörerna bakom 4CYCLE.

Vid en flytt till ett nytt kontor väljer många företag att investera i nya, ergonomiska möbler. Istället för att kasta de gamla möblerna erbjuder företaget 4CYCLE möjligheten att sälja eller skänka dem vidare till företag och behövande organisationer. Tjänsten är mer hållbar än traditionell avveckling där allting körs till tippen berättade Pelle Halling, vd på 4CYCLE, i vårt senaste nyhetsbrev.

Ett företag som tagit hjälp av 4CYCLE är Beijer Electronics, ett teknikföretag som levererar industriell automation och datakommunikation. Planeringen inför flytten till den av NCC utvecklade fastigheten Koggen 2 i Västra Hamnen i Malmö började våren 2012. Flyttlasset gick våren 2013 men det var lättare än vad man trott från början.

Omkring 50 procent av de befintliga möblerna och inventarierna såldes eller skänktes bort. En del renoverades och designades om. Tommy Nilsson, fastighetsansvarig på Beijer Electronics, berättar om hur de fick hjälp av 4CYCLE att återvinna eller skänka bort över fyra ton gammal elektronik med mera. Skrivare och datorskärmar exempelvis gick till ett antal skolor runt om i Malmö.

På bilden syns de gamla stolarna som Beijer Electronics valde att lackera om.
Foto: Skärmdump från 4CYCLE som skrivit en artikel om hur de hjälpte Beijer Electronics skänka gamla datorer till skolor.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.