Arbetsplatsen avgörande för den yngre generationen

En studie från CBRE visar att den yngre generationen medarbetare har tydliga åsikter när det gäller sin arbetssituation. Bland annat läggs mycket stor vikt vid själva arbetsplatsen och en god arbetsmiljö.

En studie från CBRE visar att den yngre generationen medarbetare har tydliga åsikter när det gäller sin arbetssituation. Bland annat läggs mycket stor vikt vid själva arbetsplatsen och en god arbetsmiljö.

Millennials kallas den yngsta gruppen på arbetsmarknaden och gruppen är förhållandevis ny på marknaden, men redan år 2020 kommer hälften av den globala arbetskraften bestå av millennials som är födda mellan år 1980 och 2000. För att förstå framtidens arbetskraft måste vi förstå denna generation. Så vad drivs de av? CBRE har tillfrågat unga mellan 22 och 29 år i tolv olika länder i Europa, Nordamerika, Asien och Oceanien.

Osäkerhet på arbetsmarknaden
Den stora vinsten med att göra en undersökning av millennials är att få en övergripande bild över hur denna generation vill leva och arbeta. Generellt sett kan man säga att många större händelser sker senare hos millennium-generationen än tidigare generationer. De bor hemma längre, studerar längre och skaffar barn och gifter sig senare.

Finanskrisen år 2008 har gjort att många millennials känner osäkerhet inför arbetsmarknaden i stort och många säger att de är glada att ha ett arbete överhuvudtaget. 62 procent skulle gärna vilja ha få antal arbetsgivare under sin karriär, eller till och med samma arbetsgivare. Det som dock får dem att vilja byta arbete är möjligheten att lära sig mer och utvecklas i sitt arbete.

Millennials förväntar sig en god arbetsmiljö
78 procent av de tillfrågade tycker att arbetsmiljön är viktig när man överväger en anställning. 69 procent kan tänka sig att ge upp andra förmåner för att få en bättre arbetsmiljö, däribland att flytta till ett mindre och inte lika känt företag eller arbeta i ett mindre attraktivt område.

Undersökningen visar att det är många faktorer som inte möter denna generations förväntningar på arbetsplatsen, till exempel saknas det tillräckligt med viloplatser, gröna områden, wellness-möjligheter och närbutiker.

Ett eget kontorsrum är det bara i genomsnitt 42 procent som tycker är viktigt. Dock innebär denna siffra att inte alla millennials vill ha en arbetsplats med öppen planlösning och stora co-workingytor på kontoret. Var därför noga med att medarbetarna är med på tåget när ni ska flytta till nya kontorslokaler.

Det sägs ofta att millennials vill att arbete och fritid ska hänga ihop, men enligt CBRE:s studie vill 56 procent att arbete och fritid ska hållas isär. Kan det vara så att denna generation är något mer konservativ än vi först trott?

Vi utformar kontor som passar alla, även millenials. Vill du läsa mer om hur vi gör det, kika in på ncc.se/futureoffice.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.