Är du säker på att dina medarbetare jobbar en fredagseftermiddag som denna?

 

 

På fredagseftermiddagen är det kanske svårt att hålla motivationen uppe, fredagsmyset hägrar och det är svårt att sitta still. Och kanske har dina medarbetare någonting i görningen? Ett gott skratt förlänger livet och att skratta tillsammans med sina medarbetare ökar effektiviteten.

Att erbjuda en kreativ arbetsmiljö blir viktigare. Just att de anställda ska känna att det är roligt att gå till jobbet har Bygglogistik tagit fasta på. Därför har de byggt en bastu med utsikt över Ullevi och dessutom skaffat ett biljardbord till kontoret.

I höstas när jag besökte Microsofts nyrenoverade kontor i Teknikbyn i Akalla blev det också tydligt att sådant som är kul prioriteras. De har satt lek på schemat med alltifrån TV-spel till jukeboxar utplacerade på kontoret.

Frågan är om inte dessa personer däremot tagit det hela ett steg för långt? Jag vet inte riktigt om ett arbetsrum fyllt med ballonger är svaret på hur man blir mer effektiv på jobbet men jag är övertygad om att skratt och vänskap gör arbetslivet roligare samtidigt som man utför uppgifterna bättre.

(Bild: printscreen från denna roliga bildserie.)

Å andra sidan, det vore ju rätt kul att komma tillbaka till kontoret efter lunchen och hitta ballonger överallt…

Trevlig helg!

Hälsningar,
Robert Hägg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.