Trainee-gänget 2016, del 2

Hej på er,  ännu en vecka har passerat och det är redan fredag igen. Som utlovat i vårt förra inlägg kommer därför del två och den sista delen i presentationen utav trainee-gänget 2016.

Hej på er,  ännu en vecka har passerat och det är redan fredag igen. Som utlovat i vårt förra inlägg kommer därför del två och den sista delen i presentationen utav trainee-gänget 2016.

introbild-sabineNamn: Sabine Pelka
Bakgrund: Min hemmahamn är Hamburg, där jag har pluggat till byggnadsingenjör, men efter ett utbytesår på Chalmers i Göteborg fastnade jag i Sverige och läste ett mastersprogram till, denna gång med inriktning byggprojektledning.
Avdelning: Civil SE West (Göteborg)
Nuvarande roll & projekt: Jag är arbetsledare på ett projekt i Göteborgs hamn där vi förbereder ett fältförsök. Hamnen måste växa och muddringsmassorna från Göta Älv måste tas omhand. Därför ska massorna läggas utmed stranden, solidifieras och användas som nya ytor för terminaler och kajer inom hamnområdet. Under fältförsöket ska materialblandningar testas i bassängerna som vi har byggt.

Långt ute i den blåsiga hamnen,
Togs jag emot med stora famnen.
Ska byta till varma kontoret snart,
Eftersom projektet börjar bli klart.
//Sabine

introbild-axelNamn: Axel Håkansson
Bakgrund: Kommer ursprungligen från Kabusa utanför Ystad i sydöstra Skåne. Läste teknisk linje i Ystad och arbetade sedan fyra år inom försvarsmakten. Därefter läste jag till civilingenjör i Lund med inriktning på anläggning. Har under somrarna från andra året och framåt praktiserat på NCC och jobbar nu heltid sedan Januari.
Avdelning: Civil SE South
Nuvarande roll & projekt: Sitter som arbetsledare på två projekt. Det ena håller vi på att avsluta, slutbesiktning innan jul. Projektet är i Kämpinge/Höllviken där vi bygger ut dagvattensystemet i en första etapp för att på sikt kunna hantera hela samhället. Delar av Kämpinge ligger på en mosse och vid regn blir det ofta översvämningar varför man nu har valt att satsa på en ny helhetslösning.
Det andra projektet är i Trelleborg. Där har NCC Building tagit hem en skola som ska stå färdig under 2019 och tagit in oss på anläggningssidan för allt markjobb. Projektet är i en uppstartsfas och vi har i skrivande stund just börjat med schakt för källaren.

Stubbar och rötter i leran bor
Högen vi schaktar den blir stor
//Axel

victor-introbildNamn: Victor Hein
Bakgrund: Jag kommer från Stockholm och har läst Samhällsbyggnad på KTH med inriktning mot anläggning och konstruktion.
Avdelning: Civil Se East (Stockholm)
Nuvarande roll & projekt: Citybanan i Stockholm, Pendeltågsstationen som byggs under centralen. Bygget av stationen är i absoluta slutskedet. Den är planerad att öppna sommaren 2017. Min roll är som arbetsledare i projektet.

Snart passagerare på perrongen trippa
Men först ska Kungen bandet klippa
//Victor

zsuzsanna-infobildNamn: Zsuzsanna Petz
Bakgrund: Jag kommer från Ungern där jag studerade Väg- och Vattenbyggnad på  Budapests universitet för teknik och ekonomi med specialisering inom konstruktionsbyggnad och dess organisation samt geoteknik. Jag jobbade som projektingenjör i Ungern i tre år.
Avdelning: Building Norrland, Umeå
Nuvarande roll & projekt: Nu sitter jag på inköpsavdelning inne på kontoret i Umeå. Jag är involverad i flera olika anbudsprojekt och skriver ramavtal för byggservice. I början av mars roterar jag vidare till produktion.

Mycket snö och kallt ibland,
Aldrig tråkigt i Norrland.
Kalkyl, inköp, produktion,
Ser fram emot min nästa rotation.
// Zsuzsanna

introbild-idaNamn: Ida Widén
Bakgrund: Är uppvuxen utanför Köping men flyttade därefter ner till Göteborg för att plugga. På Chalmers läste jag Väg- och Vattenbyggnad, sista åren inriktat mot projektering och ledning inom byggproduktion.
Avdelning: Infra Services (Stockholm)
Nuvarande roll & projekt: Just nu är jag i Norvik vid Nynäshamn där Stockholms nya godshamn ska byggas. Det projekt som jag är på hanterar de bergmassor som måste bort innan byggandet av själva hamnen kan påbörjas. Projektet är stort och runt omkring pågår även andra projekt parallellt, såsom markförstärkning och muddring, så det är mycket som händer. Väldigt kul! Vad jag gör i projektet är närmast rollen som entreprenadingenjör. Nästa rotation kommer jag att göra inne på projektutveckling.
I och med att det sprängs mycket här i Norvik, så känns det passande att avsluta i den andan:

Det blir mycket tuta, när det finns en massa berg att skjuta.
//Ida

introbild-mansNamn: Måns Härstedt
Bakgrund: Uppväxt utanför Lund, studerat Väg- och Vattenbyggnad på LTH med inriktning Byggproduktion och förvaltning.  Har praktiserat och jobbat på byggen under och efter studietiden så att fortsätta in i NCC:s Traineeprogram kändes som rätt väg att gå. Att rotera i olika roller ska bli spännande och intressant samt att lära känna organisationen och resten av traineegänget.
Avdelning: Building Malmö/Lund
Nuvarande roll & projekt: Är sedan två månader ute som Arbetsledare på projektet Lunds Tingsrätt vilket avser nybyggnation innehållande lokaler så som förhandlingssalar och kontor, Sveriges modernaste Tingsrätt. Arbetsplatsen är till ytan rätt slimmad och belägen mellan en park, kommunhuset och Lunds centralstation vilket ställer lite extra krav på logistik och samordning. Projektet är intressant då mycket är specialtillverkat eller är materialval utöver det vanliga. Till exempel 800 specialtillverkade fönster i full våningshöjd och att fasadbeklädnaden består av koppar.

Det vi gör i Lund är inget lätt
Att bygga en toppmodern tingsrätt
//Måns

Trevlig helg till er alla! Nu är även ansökan öppen för både kompetensbygget, produktionsprogrammet & trainee-programmet med start 2017, så in och ansök via NCC:s hemsida! Vi kommer berätta mer om detta i kommande inlägg.

/Maria Sturegård, trainee på Avdelning Hus, Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.