Trainee-gänget 2016

Hej på er! I år är vi totalt sexton traineer till antalet och är spridda över hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Under de kommande två inläggen kommer ni få veta mer om oss traineer, förutom de som presenterades i vårt första inlägg, och lära känna oss lite bättre!

Hej på er! I år är vi totalt sexton traineer till antalet och är spridda över hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Under de kommande två inläggen kommer ni få veta mer om oss traineer, förutom de som presenterades i vårt första inlägg, och lära känna oss lite bättre!

 

sebastian-introbildNamn: Sebastian Olivecrona
Bakgrund: Jag kommer från Skåne där jag läste Väg- och Vattenbyggnad på LTH med inriktning mot anläggning och konstruktion.
Avdelning: Civil Se East (Stockholm)
Nuvarande roll & projekt: Frestavägen etapp 2 där vi ska bygga en bro utanför Sollentuna. Min roll är som arbetsledare i projektet. Sammanfattningsvis skulle jag vilja beskriva det som:

Armeringsjärn, spik och betong
Med svett hela dagen lång
Det läggs i en form
Allra helst i en storm
Sedan sjunger vi oss en sång!
//Sebastian

 

introbild-mathildaNamn: Mathilda Larsson
Bakgrund: Jag har pluggat mina fem år på Väg- och Vattenbyggnad på Chalmers med inriktning mot konstruktion. Under studietiden har jag praktiserat på NCC hus i Stockholm då jag är uppvuxen där. Jag trivdes väldigt bra på projektet och tyckte om det varierande arbetet som jag upplevde att det är att vara ute i projekt. Bland annat därför sökte jag till NCC:s traineeprogram!
Avdelning: NCC Building West
Nuvarande roll & projekt: Just nu är jag ute som arbetsledare på betongblocket på projektet Tillbyggnad barnsjukhus, Östra sjukhuset i Göteborg, där det ska byggas ett nytt barnsjukhus. Under mina tre månader där har jag fått gjort jättemycket! Vi har bland annat planerat mycket av det kommande arbetet, armerat och gjutit väggar och bottenplattor.

Jag tyckte Svante Hagman uttryckte sig passande på vår andra traineeträff och det kan få sammanfatta något som jag tycker är viktigt under traineeprogrammet:

Utan spaning, ingen aning.
Hej hopp!
// Mathilda

 

hugo-introbildNamn: Hugo Ekelund
Bakgrund: Är från vår kära huvudstad Stockholm där jag pluggat Samhällsbyggnad på KTH med inriktning mot Byggprojektledning och där jag även hunnit med att göra det mesta som studentlivet på sektionen har haft att erbjuda!
Avdelning: Avdelning Bostad, Stockholm
Nuvarande roll & projekt: Jag har precis avslutat min första rotation där jag var ute i produktion och sitter nu på kalkylavdelningen inne på huvudkontoret där vi sitter med ett anbud för kvarteret Lugnet 3, ett bostadsprojekt i Hammarby Sjöstad i Stockholm som omfattar 230 bostäder.

När andra rotationen startar
Jag räkna pengar ska
Vi hoppas inga kostnader urartar
Å att kalkylen blir bra
Hörs nästa gång!
// Hugo

 

henrik-introbildNamn: Henrik Hernqvist
Bakgrund: Har läst Väg- och Vattenbyggnad (numera Samhällsbyggnadsteknik) på Chalmers med mastern Infrastructure and Environmental Engineering
Avdelning: Civil Engineering Sweden West (Göteborg)
Nuvarande roll & projekt: Är just nu på min första rotation som arbetsledare på betong. Denna gör jag ute på projekt Tingstad där NCC bygger anslutningarna till Marieholmstunneln på Hisingssidan av Göta Älv. Efter nyår kommer jag påbörja min nästa rotation på kalkylavdelningen inne på kontoret här i Göteborg där jag kommer vara med och räkna anbud. Känslan av min rotationer:

Att bygga i betong
Är som att sjunga en vacker sång
Att få räkna anbud på kalkyl
Jag skriker ett glädjeyl
// Henrik

 

elin-introbildNamn: Elin Rörström
Bakgrund: Jag kommer från Stockholm och har även studerat i Stockholm på KTH. Jag läste en kandidat inom Byggteknik & Design som jag byggde på med en master inom Byggprojektledning.
Avdelning: Infra Services (Stockholm)
Nuvarande roll & projekt: Jag är nu på min andra rotation inom traineeprogrammet och är på projektutveckling inne på huvudkontoret. Jag går parallellt med flera projekteringsledare i olika projekt och lär mig hur det fungerar i tidiga skeden. I min första rotation var jag ute i ett projekt i Arninge under 3 månader. Jag kan beskriva traineeprogrammet som:

Att få testa på olika roller,
Mycket kunskap som jag erhåller.
Från produktion till tidiga skeden,
Kommer till nytta på motorleden (som är min nästa rotation)
Ha det så fint!
// Elin

 

robin-introbildNamn: Robin Mårtensson
Bakgrund: Kommer från Skåne där jag har läst Väg- och Vattenbyggnad på LTH med inriktning Byggproduktion.
Avdelning: Building SE Sydväst (Helsingborg/Kristianstad)
Nuvarande roll & projekt: Jag har precis avslutat min första rotation där jag har befunnit mig på kontoret i Helsingborg och haft diverse uppgifter inom områdena marknad/affärer och kalkyl. Just nu befinner jag mig i Kristianstad och ska agera arbetsledare ute på ett bostadsprojekt. Det ska byggas två 8 våningshus utifrån NCC:s Folkboende koncept. Det ska bli intressant att se hur vi kan jobba med att rationalisera produktionskedjan för att kunna tillverka fler bostäder billigare men samtidigt bibehålla kvalitén.

Vi jobbar och sliter för kundernas förtroende.
I Kristianstad testar vi med ett Folkboende
Ha det fint!
// Robin  

 

introbild-gustafNamn: Gustaf Sabel
Bakgrund: Jag har läst industriell ekonomi vid Linköpings universitet. Ursprungligen från Göteborg.
Avdelning: Civil Se East (Stockholm)
Nuvarande roll & projekt: Jag är inne på mina sista veckor på min andra rotation på ett anläggningsprojekt – Strängnäs-Härad. Projektet omfattar bland annat enkelspårstunnel och järnvägsbroar. Mitt fokus är huvudsakligen på KMA. Min första rotation gjorde jag på kategoriinköp på huvudkontoret.

Vi jobbar med KMA
Det går bra
// Gustaf

I nästa inlägg får ni lära känna resterande utav oss traineer 2016,

Vi hörs!

/Maria Sturegård, trainee på Avdelning Hus, Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.