Teambuilding med lagkamraterna

Förra torsdagen var det dags för mig att byta från min inköpsrotation till produktion. Passande nog bjöd onsdagskvällen på curling med projektet. Det innebar att mina nuvarande kollegor på inköp och projektering anslöt sig till mina blivande kollegor i produktion och jag fick chansen att knyta nya kontakter inför min produktionsrotation.

Förra torsdagen var det dags för mig att byta från min inköpsrotation till produktion. Passande nog bjöd onsdagskvällen på curling med projektet. Det innebar att mina nuvarande kollegor på inköp och projektering anslöt sig till mina blivande kollegor i produktion och jag fick chansen att knyta nya kontakter inför min produktionsrotation.

Det var ett tag sedan jag berättade om mina rotationer, och det har ändrats lite i min utvecklingsplan sedan start. Istället för att följa Södersjukhusets utveckling från projektering (läs om Att projektera ett sjukhus) till produktion har jag fått möjlighet att arbeta i ytterligare ett projekt. På Södersjukhuset gjorde jag alltså rotationer på projektering och kalkyl, för att sedan vara en kort period på internationella inköp (läs om Min första tjänsteresa) innan jag hamnade på projektet Trollhättan där vi bygger två hotell mitt i centrala Stockholm. Här har jag hunnit med två månader av projektinköp och en vecka i produktion. Om sex månader är det dags för min sista rotation som förmodligen kommer bli på Property Development.

Förra torsdagen var det som sagt dags att ändra om rutinerna från flex fram till klockan 9 till morgonmöte klockan 6:30 sharp. Samtidigt svirade jag om från office wear till snickarbrallor och varseltröjor. Och övergången för mig blev passande nog en teambuildingkväll med curling.

Introduktion till curling

Curling var för många av oss nytt, och kvällen började med introduktion och teknikövningar med en instruktör.

De första stapplande stegen

Första övningen var att ta sig från ena sidan isen till den andra. Jag tog några stapplande steg ut på isen och började sparka mig framåt med den sko som hade bäst fäste på isen. Jag var sist över till andra sidan, uppskattningsvis 3/4 av banan kvar när de andra var över. Jag var på väg att ge upp. Det var många år sen jag åkte skridskor så jag var inte bekväm med isens glattighet och rädd för att sträcka ljumskarna (vad händer med löpningen då!?). Men jag tog mig i kragen och kämpade vidare. Något jag i efterhand är nöjd med, för övning ger färdighet!

Övar på att skjuta sten 2

Nästa moment var att öva på att sopa, för att sedan öva tekniken i att skjuta iväg stenen. Det var minst sagt en övning för balanssinnet. Min strategi blev att sätta i knät efter att jag släppt stenen för att slippa ett värre fall.

Lagkapten strategi

Lagkaptenen visar var vi ska sikt

När vi hade koll på de fysiska momenten blev vi indelade i lag som fördelades över tre banor. För mitt lag såg det lite dåligt ut till en början, men efter första matchen började vi få in tekniken och kvällen slutade lika med 4-4 efter fyra matcher mot samma lag. Frågar du dock motståndarna så vann de med 5-3…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I slutet av dagen kände nog alla att vi hade slipat till curlingtekniken helt ok och kvällen avslutades med en välförtjänt middag där det skrattades gott åt allas vurpor. När jag sedan kom till en ny arbetsplats på jobbet dagen efter hade jag redan bekantat mig med flera personer och vi kunde oja oss över ömmande höfter tillsammans. Övergången mellan rotationerna blev således väldigt mild och curlingaktiviteten lyckades därmed förena nytta med nöje!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.