Snart dags att prova mina vingar

Hej på er! Nu är det ett tag sedan vi hördes senast och det är mycket som har hänt sen dess. Vi har bland annat haft vår första trainee-träff sedan februari och jag har även roterat.

Som Anton nämnde i förra veckans blogginlägg så hade vi i förra veckan de två första delarna av kursen ”Presentera och sälja en idé”. Det här var första gången som vi allihop samlades sedan vi var i Köpenhamn i februari. Trots att kursen var digital så var den oerhört givande. Jag tar med mig mycket därifrån, speciellt hur stor skillnad som det kan bli på en mening bara genom att byta ordning på några ord och hur generaliserande ordet ”man” faktiskt är. Nu ser jag väldigt mycket fram emot den sista och avslutande dagen som vi har nästa vecka.

Inne på fjärde rotationen

Så, vad mer har hänt sedan sist? Jag är just nu inne på min fjärde rotation, inköp. Hit kom jag efter semestern och jag stannar september ut. Det här är den roligaste rotationen som jag har haft inne på kontoret hittills. Här har jag varit ansvarig för att be om offerter från olika leverantörer. Jag utvärderar de offerter som vi får in och skickar sedan det vinnande förslaget till anbudsingenjören som använder priserna i sin kalkyl.

Efter denna rotation är tanken att jag ska ut som mättekniker i ca en månad för att sedan ta en annan roll på samma projekt. Det innebär att jag bara har två rotationer kvar innan trainee-programmet är slut. På ett sätt så känns det skönt att veta att jag inte ska ut i verkligheten riktigt än då jag känner att det finns så mycket mer att lära, men samtidigt så känner jag att det börjar bli dags att faktiskt få applicera allt jag har lärt mig det senaste året på riktigt och prova mina vingar.

Ta hand om er så hört vi snart!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.