Ny rotation, ny vardag

Tiden sedan jag började på NCC har gått fort och jag är nu inne på min tredje rotation. Övergången mellan den andra och tredje rotationen var lite speciell, vilket jag tänkte berätta mer om i detta blogginlägg.

Som nämnt i mitt tidigare blogginlägg så var jag på Korsvägen under min andra rotation. Där ingick jag i ett stort team och arbetade med många personer. Detta ändrade sig dock under min sista månad då Corona fick ett starkare grepp om Sverige. Min avdelning tog nämligen beslutet att vi i största möjliga mån skulle arbeta hemifrån.

För mig innebar det här att min lägenhet på 18 kvadrat blev både hem och kontor (och mitt i allt så skulle jag också börja packa för en flytt). Under dessa dryga fem veckor så var jag inne på kontoret för tre korta möten, resterande tid satt jag hemma vid mitt köksbord, vilket blev väldigt tråkigt efter ett tag. Att både jag och mina kollegor satt hemma och arbetade gjorde att det blev ett annorlunda hej då. Istället för en hej då-fika så blev det bara ett hej då-mail, vilket kändes lite tråkigt.

Nya rotationen

Efter påsk så var det dags att börja på min tredje rotation, nämligen kalkyl inne på Göteborgs huvudkontor Kromet. Efter fem veckor hemma så var jag oerhört taggad på att få gå iväg till ett kontor på morgonen och prata med någon annan än mig själv under dagarna.

Jag är väldigt glad över att få komma hemifrån, men jag tänkte inte heller på hur svårt det är att rotera under en sådan här tid där majoriteten av de som brukar vara inne på Kromet nu jobbar hemifrån.

Hjälpt till med anbud

På Korsvägen var jag självgående med egna arbetsuppgifter, vilket jag inte är på min nuvarande rotation. Istället hjälper jag anbudsingenjörerna, men det är ganska svårt när majoriteten jobbar hemifrån. Trots detta så har jag fått vara med och jobba i vårt kalkylsystem MAP och har hjälpt till med att lämna ett anbud på ett väldigt spännande projekt.

Vi lämnade in det anbudet i måndags så just nu är det spännande att se om vi får det eller inte. Just nu hjälper jag till i ett projekt där NCC förhoppningsvis ska bygga några förskolor. Inför kalkylarbetet så åkte vi på studiebesök för att se dels de befintliga förskolorna, dels för att få en större förståelse för hur arbetsområdet ser ut. Vi lyckades dessutom pricka in studiebesöket under en av dem få soliga dagarna som vi har haft i Göteborg under våren.

Det var allt för mig den här gången, men vi hörs snart igen!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.