November-Pepp

Det är inte svårt att vara fredagspepp efter en traineeträff. Återigen har en trainee-träff ägt rum och detta var även vår näst sista innan det är dags för oss i denna årskull att ta nästa steg efter vår trainee-tid.

Det är inte svårt att vara fredagspepp efter en traineeträff. Återigen har en trainee-träff ägt rum och detta var även vår näst sista innan det är dags för oss i denna årskull att ta nästa steg efter vår trainee-tid.

Denna gången samlades vi tillsammans med trainee-gruppen 2017 så det var ett stort gäng som var tillsammans i Stockholm under ett par dagar. För ett år sedan när vi samlades på samma sätt men som förstaårs-traineer såg det hela lite annorlunda ut. Då var det nämligen totalt snö-kaos i Stockholm och få utav oss kunde ens ta oss någonstans utan var snarare insnöade. Tur att vi redan befann oss på plats på Vallgatan innan kaoset bröt ut på riktigt.

Denna gången var det desto mindre snö, eller ingen snö alls, men som föregående år började vi denna träff med ett pass erfarenhetsåterföring. Där fick vi chansen att diskutera vad som har varit bra under vår trainee-tid men också om vi hade chansen: vad som hade kunnat förbättras eller förtydligas men också vad traineerna 2017 ska passa på att göra under deras tid. Personligen tycker jag att det är en väldigt viktig och positiv del i trainee-programmet där vi har chans att prata med varandra och dela erfarenheter.

Därefter fick vi chans att lyssna på Frida Panzar som är affärsutvecklare på Infraservices där vi hade en workshop i hur NCC kan ha chans att påverka cykel-infrastrukturen. Men vi fick även chansen att hänga med på en cykeltur och testa el-cykel, riktigt roligt & jag tror att de flesta av oss blev förvånade över hur snabbt och smidigt det gick att ta sig runt med detta. Men det var inte enbart den enda insikt vi tog med oss – utan vi blev även mer medvetna i hur mycket vi kommer att behöva jobba framöver med cykel infrastrukturen då dagens status är av varierad kvalité och mycket arbete finns kvar att göra i vårt tänk gällande detta.

Vi avslutade vår första dag med ett studiebesök på Signalen, ICA:s nya huvudkontor, som är en kontorsbyggnad på 40 000 m2 med ICA som största hyresgäst. Det är alltid lika roligt att få åka till projekt och inspireras utav alla våra projekt som vi jobbar med. Signalen var verkligen inget undantag där vi fick se och få ytterligare inblick i ett av våra fantastiska kontorsprojekt.

Under dag två fick vi möjligheten att testa på yoga med hela gänget. Så roligt och så bra! Jag borde personligen bli bättre att ta mer tid till att varva ner i vardagen. Här på huvudkontoret finns möjligheten till olika träningspass under lunchen, bland annat yoga eller cirkelpass. Kanske ska bli ett tidigt nyårslöfte att ta mig tiden till mer sånt under arbetstid, vilket kan leda till både ökad motivation, fokusering samt psykiskt och fysiskt välmående i ens dagliga arbete.

Avslutningsvis hade vi i trainee-gruppen 2016 ett pass där vi pratade och diskuterade NCC:s strategiarbete med Kajsa Simu och Jan Hillgård där vi fick presenterat för oss hur vi på NCC jobbar med våra strategier men också där vi hade en diskussion kring hur vi bör jobba strategiskt som företag. Både väldigt spännande och givande – där vi fått en uppgift till nästa gång vi ses i området och hur vi på avdelningarna jobbar med våra strategier. Jag tror det kommer både bli väldigt roligt och lärorikt att jobba med denna uppgiften framöver & ser med spänning fram emot att ta mig an denna.

Med all inspiration och energi från mina trainee-kollegor tar jag nu helg. I nästa vecka är det dags för mig & Mikaela samt övriga traineer i 2016-gruppen att lämna över denna blogg till kommande traineer. Ett inlägg ni helt klart inte vill missa – tills dess, ha en fortsatt härlig vecka och trevlig helg!

// Maria Sturegård & Mikaela Landin Hellqvist, Trainee Avdelning Hus Stockholm & Avdelning Building Göteborg

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.