Mitt första år som trainee

Efter en veckas välbehövd semester har jag bytt projekt! Men låt oss börja från början:

Efter en veckas välbehövd semester har jag bytt projekt! Men låt oss börja från början:

Oktober förra året, en månad efter inlämnat examensjobb, började jag mitt traineeprogram här på NCC.

Första anhalten i företaget var Verksamhetsutvecklings avdelningen, VU, där jag var i ett halvår och hade väldigt varierande arbetsuppgifter. Jobbade bland annat med att utveckla verksamhetssystemet och ta fram ett specifikt för Markavdelningen, gjorde en marknadsanalys över Södertälje, webbenkäter efter partneringprojekt (ny intressant arbetsform vi använder oss av), tog fram produktblad inför internationella inköp och många andra uppdrag.

Efter det bytte jag till Anläggningsavdelningen och började inne på kontoret med att bland annat analysera anbuden från de etapper av Norra länken som NCC inte fick. Efter kontorsjobb var det dags att kasta sig ut i produktionen, till slutskedet på etapp NL309 där jag jobbade med slutrapporteringen. Under hela den här sommaren har jag sedan jobbat på Söderledstunneln och Centralbron där jag var KMA-ansvarig (kvalitet, miljö och arbetsmiljö).

Och nu är jag alltså ute i Lunda industriområde där vi ska bygga en bussdepå åt SL. Tanken är att jag i det här projektet ska jobba med inköp, logistik och installationssamordning.

Som ni märker har jag haft väldigt olika roller under mitt första år som trainee här på NCC, och det är väl bara att vänta och se vad jag har hunnit med om ytterligare ett år!

Till sist vill jag tipsa er om att hålla utkik efter nästa nummer av Byggindustrin som har temat ”Talangjakt”, där nio traineer från olika företag i byggbranschen intervjuas. Och gissa vem som är en av dem? 😉

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.