Min nya rotation fick påbörjas digitalt

Ciao tutti! Det var drygt sex månader sedan jag bloggade. Det är ganska härligt att läsa det inlägget och minnas tillbaka vilken tid vi levde i då. Om någon då hade sagt till mig att det var sista gången på länge jag kunde resa till älskade Italien och att jag mer eller mindre skulle spendera all min tid i min lägenhet hade jag börjat skratta!

Läs det förra blogginlägget här.

Som ni säkert kommer ihåg så hade pratet om Corona börjat bli lite mer påtagligt under början av mars. Fortfarande ingen kris och reserestriktioner hade det inte talats om. Jag drog därför iväg på den planerade resan till Fuerteventura. Efter några dagar på ön slog bomben ner och världen förändrades över en natt. Det var med nöd och näppe som vi tog oss tillbaka till Sverige, ett Sverige som var upp och ner.

Väl tillbaka blev min lilla lägenhet i stan min nya arbetsplats. Jag började ny rotation som projektingenjör, detta på samma coola projekt som jag hade min tidigare rotation på, konserthallsprojektet som jag nämnt i tidigare blogginlägg. Med fördelen att jag kände till projektet samt personerna som jobbar där fungerade det alldeles utmärkt att påbörja en ny rotation digitalt.

Ny vän – och ny hobby

Jag lärde mig otroligt mycket av projektingenjörsrollen. Jag jobbade med kostnadsstyrning, prognosarbete, ÄTA hantering, risk och möjligheter, besparingar, höll ekonomimöten med konsulter och beställare, tog fram underlag till projektchef/platschef. I början av rotationen uppdaterade vi den gamla kalkylen, så jag jobbade nära kalkylspecialister och där lärde jag mig mycket och på köpet fick jag en ny god vän!

Efter projektingenjörsrotationen gick jag på semester och vandring blev min nya hobby.

Nu är jag inne på min tredje jobbvecka efter semestern och det känns riktigt bra! Jag är på affär och kalkylavdelningen under denna rotation och kommer efter avslutad rotation hunnit följa ett par anbud. Nu sitter jag på vårt fina nya huvudkontor och det känns bra att lära känna nya härliga människor i verkligheten.

Hoppas att ni alla har haft en skön hemester!

/Maria

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.