Lite här och lite där Del 2

Maria

Jag tänkte spinna vidare på Eriks och mitt förra inlägg med rubriken ”Lite här och lite där”. Som trainee är man hela tiden lite här och lite där, detsamma gäller arbetet med projektering. Ofta har man flera projekt samtidigt som befinner sig i olika stadier, detta behöver inte innebära att man geografiskt sätt är lite här och där men att arbetsuppgifterna och fokuseringen är det.

Kv Rudan som jag har varit delaktig i har jag börjat släppa mer och mer då projekteringen övergått till produktion. Ombyggnaden är i full gång, de 51 lgh börjar ta form och bygghandlingarna är framtagna. I detta skede lämnar vi på projekteringssidan över ansvaret till vårt produktionsled. Projekteringsmötena övergår till Samordningsmöten och Byggmöten som hålls ute på bygget. ”

Projen” fortskrider på Kv Lejonet som nu befinner sig i Fas 1, vilket betyder att arkitekten och konstruktören tar fram systemhandlingar, installationsprojektörerna tar fram Ram-beskrivningar och en projektbudget ska fastställas. Igår hade vi Projekteringsmöte Nr3 där vi bland annat diskuterade den planerade glasfasaden, vilka leverantörer som finns på marknaden, hur säkerhet och klimat skall lösas.

Så här är det tänkt att fasaden ska se ut!

Nu på förmiddagen har jag suttit och skrivit protokollet efter gårdagens möte, och distribuerat ut det till samtliga inblandade i projektet. Jag hade innan detta projekt aldrig skrivit ett ”riktigt” protokoll, de var svårare än jag trott att få med alla detaljer med numreringar, ansvariga, färdiga och pågående punkter. Jag kan glädja mig åt att det gick betydligt snabbare idag än första gången.

Under tiden jag skrev detta inlägg fick jag också reda på att jag ska ut i ”verkligheten” igen, alltså ut i produktionen. Jag ska tillfälligt fungera som en hjälpande hand innan slutbesiktningarna på ett av våra småhus-projekt. Arbetsledaren har blivit sjukskriven så de behöver lite stöttning. Redan imorgon ska jag åka ut till projektet.

Ännu ett bevis på ”Lite här och lite där”!!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.