Humana inköp

Hoppas ni har en härlig fredag, trots vinterkylan! Här på Humanisten i Göteborg håller vi ett högt tempo för att inte frysa fast.

Hoppas ni har en härlig fredag, trots vinterkylan! Här på Humanisten i Göteborg håller vi ett högt tempo för att inte frysa fast.

Jag har nu varit i ungefär tre och en halv månad här på inköpssidan, och har en månad kvar innan min nästa rotation. Hur är det att jobba med inköp då, kanske ni undrar. Det tycker jag att Mikaela beskrev fantastiskt bra förra året, när hon bloggade om sin rotation på inköp på Mölndal Galleria. Det jag tycker är en av de bästa sakerna med inköp är att man får lära sig något nytt genom varje köp man gör. När det har varit dags att skicka ut en ny förfrågan har jag varje gång fått möjligheten att lära mig om nya material, produkter och arbetssätt. Jag har under min tid som trainee lärt mig mer om dörrar än vad jag trodde man kunde veta om dörrar, och ändå insett hur mycket mer jag har kvar att lära mig!

Att jobba som inköpare innebär att man har väldigt varierande dagar. Man går från att granska ritningar till möten och telefonsamtal för att sedan sätta sig och finslipa detaljerna på ett avtal. Jag har lärt mig enormt mycket under min tid här på inköp, och hoppas jag kommer att få ut lika mycket av min nästa rotation på kalkyl. På kalkyl sitter nu min bloggande trainee-kollega Emmy, som har lovat att dela med sig av sina erfarenheter i en fredagsblogg.

Såg ni förresten att kontraktet är skrivet för Centralstationen, ytterligare en etapp av Västlänken som vi på NCC ska bygga. Det förtjänar en rejäl klapp på den egna axeln!

Ha en fantastisk helg, och glöm inte att hålla hårt i hammaren!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.