”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert”

Då är det dags. Att byta arbetsplats. "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert" säger Pippi, och den inställningen är något jag tycker man kan försöka att ta med sig inför varje rotation när det känns läskigt att kasta sig in i något helt nytt. Sedan i början av december har jag arbetat med inköp på Mölndal Galleria. Jag har, utan att överdriva, sett fram emot att gå till jobbet varje dag. Så hur sammanfattar man de senaste fem månaderna i ett blogginlägg? 

Då är det dags. Att byta arbetsplats. ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert” säger Pippi, och den inställningen är något jag tycker man kan försöka att ta med sig inför varje rotation när det känns läskigt att kasta sig in i något helt nytt. Sedan i början av december har jag arbetat med inköp på Mölndal Galleria. Jag har, utan att överdriva, sett fram emot att gå till jobbet varje dag. Så hur sammanfattar man de senaste fem månaderna i ett blogginlägg? 

Att få arbeta med inköp har varit givande på så många plan; du lär dig väldigt mycket om alla olika material, tillvägagångssätt och produkter du köper. Man träffar mängder av trevliga och kunniga underentreprenörer, och att förhandla är faktiskt riktigt roligt. Det är många faktorer som spelar in för att ett köp ska bli bra, och att kunna utvärdera vad olika anbud faktiskt innehåller och vad som eventuellt kan tänkas saknas kan vara klurigt. Det tuffaste tycker jag har varit att tacka nej till entreprenörer som varit med och räknat åt dig.

Jag skulle säga att inköpare är en väldigt lösningsorienterad roll; och att försöka hitta den bästa lösningen för olika köp är hur kul som helst.

På projektet är Andreas inköpare för gallerian och Joakim för de 145 lägenheterna vi bygger för Riksbyggen ovanpå gallerian. Ett riktigt smörgåsbord av människor att lära sig av 🙂 Vi har suttit fyra dagar i veckan på plats ute i Mölndal, och fredagar inne på kontoret. Att sitta på projektet gör att du är nära produktionen, det underlättar kommunikationen och man kan få snabba svar på frågor, och på fredagar på kontoret träffar man alla de andra inköparna i inköpsgruppen. En bra mix!

I skrivande stund känns det inte alls så bra att lämna min nuvarande roll. Men, vore det inte för att jag gick vårt trainee-program hade jag förmodligen inte provat på detta från första början. Rotationer kan kännas tufft när man har det så himla bra, men utan rotationer hade möjligheten kanske aldrig ens uppstått. Charmen med det hela är ju faktiskt att utsätta sig för nya situationer, nya människor och nya arbetsplatser. Det är vansinnigt utvecklande.

Ett extra stort tack till min handledare Andreas som har varit helt fantastisk. En såndär handledare som man önskar att alla fick. Och till Joakim, som också han tålmodigt har svarat på alla tusen frågor och tagit sig tid att förklara.

Med det sagt, vänder vi blad och ser framåt. På tisdag börjar jag på kalkylavdelningen, och jag är helt övertygad om att det också kommer bli hur bra som helst.

På återhörande från ett regnigt Göteborg!

// Mikaela Landin Hellqvist, Trainee avdelning hus i Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.