Happy friday!

Hej på er alla & happy friday!

Hej på er alla & happy friday!

Nu har vi traineer varit på NCC i drygt ett halvår, därför tänkte vi att det är dags för er att känna två av oss ännu lite bättre där ni får höra vad jag & Mikaela håller på med om dagarna!

Under mellandagarna hälsade Maria på oss på Göteborgs-kontoret!  

Vad gör du just nu på din rotation?

Maria: För tillfället sitter jag på avdelningen Group Communication där jag jobbar med olika delar av kommunikationsarbetet inom företaget. Just nu i min roll på avdelningen håller jag på att anordna flera olika event som pågår bland annat IGEday, Pepp! etc. men jag sitter också med arbetet med Dome of Visions och våra event som pågår där samt vårt arbete med Employer Branding. Ett väldigt roligt arbete helt enkelt där ena dagen inte är den andra lik!

Mikaela: Sedan början av december gör jag min inköpsrotation på Mölndals galleria, vilket innebär att jag får betalt för att shoppa på arbetstid (skämt åsido). Inköp är fantastiskt roligt, och tiden har bara flugit förbi! I princip innefattar inköp allt ifrån reda ut vad det är vi ska köpa, göra förfrågningsunderlag, prata med underentreprenörer, ta in offerter, förhandla och göra köp. Det krävs även mycket samordning med både kalkyl, projektering och produktion och jag har lärt mig hur mycket som helst!

Vad är det bästa med trainee-programmet?

Mikaela: Framförallt sökte jag trainee-programmet för att få en ökad förståelse för alla olika led; hur allt hänger samman och vilken information som är kritisk i olika delar av ett projekt. Jag tror att det är viktigt att öka förståelsen mellan discipliner, och att trainee-programmet verkligen kommer hjälpa mig med det. Sen såklart också för sammanhållningen i traineegruppen, nätverket vi får och för att få testa på en gäng olika roller.

Maria: En utav de bästa sakerna med att vara en del utav trainee-programmet på NCC är den fantastiska gemenskap som vi traineer har fått. Under programmets gång har jag fått stöttning och hjälp utav resterande traineer i gruppen och de är en stor anledning varför jag tycker programmet är så fantastiskt som det är. Utöver gemenskapen är det väldigt givande att få testa på olika delar och roller inom företaget där jag känner att jag redan nu utvecklats enormt som person. Slutligen så får man chansen att skapa ett stort och bra kontaktnät inom företaget som man kommer kunna ha nytta utav i hela sin framtida karriär.

Vad har varit det roligaste hittills med trainee-programmet?

Maria: Helt klart att få lära känna alla människor! Men också att jag fått större insikt i vad NCC jobbar med & vad branschen har att erbjuda. Så därför ska det bli så roligt att få fortsätta på denna resan, inte bara inom NCC men också resan för mig som person.

Mikaela: Instämmer helt i Marias svar; det är människorna runt omkring dig som gör det. Jag upplever det som en väldigt hjälpsam kultur på NCC, där det aldrig är farligt att fråga eller säga att man inte förstår. Sen måste jag också slå ett slag för vår traineeträff i Hemavan, som var outstanding!

När du inte är trainee på NCC vad hittar du på då?

Mikaela: Jag älskar bollsport och spelar gärna tennis, fotboll eller badminton t.ex. Annars spelar jag gärna spel, lagar middagar ihop med vänner och min sambo (eller, mest att andra lagar middag och jag sköter dukning) och planerar köksrenovering.

Maria: När jag inte är trainee på NCC så älskar jag att umgås med mina vänner. Sedan lyssnas det även på en hel del musik & så händer det att jag är ute och springer. Utöver det älskar jag även att resa & att upptäcka nya platser och ställen!

 

 

 

 

 

 

 

Som ursprunglig västkust-bo åker jag (Maria) därför ner till Göteborg över helgen inte bara för att hälsa på min familj och vänner utan självklart mina fina trainee-kollegor.

Så nu tar vi helg och så hörs vi i nästa vecka!

/Maria Sturegård och Mikaela Landin Hellqvist, traineer i Stockholm och Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.