Ett halvår som trainee

Hej på er,

Hej på er,
Mitt namn är Ida Widén och jag sitter som trainee på Infra services Stockholm, tidigare Mark, där jag för tillfället är på min tredje rotation på avdelningen. Jag har precis
påbörjat en ny rotation och kommer under kommande tre månader att befinna mig på Vallgatan i Solna, på kalkylavdelningen. Mina tidigare rotationer har varit inom produktion och med projektering – jag tänkte här berätta lite kort om dem.

Jag gjorde min första rotation i Norvik utanför Nynäshamn där NCC just nu förbereder marken för Stockholms nya godshamn (Carina som är projektchef berättar mer om projektet här). När jag kom till projektet så hade det precis kommit igång och det har verkligen varit häftigt att få vara med och följa starten av detta stora projekt. Mina arbetsuppgifter var närmast vad en entreprenadingenjör gör, men något som är härligt med att vara trainee är att då jag inte nödvändigtvis behöver kliva in i en specifik roll kan jag vara med lite överallt då tillfälle ges/tas. En dag fick jag möjlighet att gå med sprängarna för att ladda salva (resulterade i många nya insikter och bra träningsvärk) och en annan dag följde jag med en konsult för att mäta grundvattennivåer. En eftermiddag åkte jag med det företag som muddrar kring Norvikudden, och kunde från deras borrigg se både sprängningarna från havsbotten och på land gå av.

Något bra med att börja tidigt är alla fina soluppgångar. Ovan: Utsikten från ett julpyntat fikarum – Ett av mudderverken en tidig morgon – Truckar i arbete med att tippa massor i havet

Efter fyra månader i Norvik var det dags att byta projekt och Tollare i Nacka blev min nya arbetsplats. Nu tillhörde jag projektering/projektutveckling istället för produktion. I Tollare byggs ett nytt bostadsområde där husen ligger mot vattnet på hyllor som sprängts ut ur berget med väldiga nivåskillnader till följd. Mark svarar för projekteringsarbetet med vägar, torgytor och parker. Jag har fått ta del av en projekteringsledares vardag genom att följa med på möten med beställaren och inblandade konsulter samt möten med produktion, detta för att ta fram bygghandlingar som alla inblandade ska vara nöjda med. Speciellt med Tollare är att det där är många parallellt pågående projekt som alla kommit olika långt – dvs bra möjlighet till inblick i olika skeden!

 

Utsikt över vatten även på min andra rotation

 

 

Och nu är jag alltså inne på kalkyl innan det till sommaren blir dags för ännu en rotation i produktion. Jag är väldigt nöjd med mitt halvår som trainee och ser fram emot det kommande året och de rotationer jag har framför mig.

Trevlig helg!

Ida Widén, Trainee Infra Services Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • Yahya al-maqdah

  15 maj, 2020 03:13

  Hej mitt namn är Yahya jag läser entreprenadingenjör på KYH yrkeshögskola i malmö. Det är som så att jag ska utföra min praktik och sista kurs (LIA) under sommaren, Jag är väldigt intresserad av att få göra min praktik hos er då jag får möjligheten att arbeta inom mitt dröm jobb. Hur ser det ut? Finns det möjlighet att utföra min LIA hos er?

  • Karin Holmertz

   18 maj, 2020 14:48

   Hej,
   Vad roligt att du är intresserad av att göra praktik hos oss! Här kan du läsa mer om vilken praktik vi erbjuder: https://www.ncc.se/jobba-pa-ncc/student/praktik/ Ansökan till sommarpraktik är stängd, men vi tar emot LIA under vår och höst och där är ansökan till hösten öppen nu. Lycka till!
   Vänliga hälsningar Karin, NCC